Rashid Niamat

Rashid Niamat is sinds 2007 zelfstandig adviseur in strategieontwikkeling, implementatievraagstukken en communicatie trajecten rond e-activiteiten en samenwerkingen.

Rashid is hoofdredacteur van de ISP Today. Daarnaast publiceert hij eigen naam en/of als geestschrijver in vaktijdschriften over hardware/ software security, privacy en EU- regels.

Hij put uit zijn ervaring van twaalf jaren verschillende, vooral juridische functies in de internetbranche bij Videotex Nederland, Planet Internet en KPN: op terreinen als data integriteit, online security, auteursrecht, intellectueel eigendom, privacy en vertrouwen.

Daarnaast was Rashid bestuurslid van brancheorganisaties en lid van stuurgroepen. Ook was hij betrokken bij initiatieven voor de nieuwe media, onder andere voor het initiëren van bereiksmetingen, harmonisatie en standaardisatie.

Bij de totstandkoming en implementatie van wetgeving zoals de Telecommunicatiewet, de Wet Elektronische Handel en de Geschillencommissie Elektronische Communicatie Diensten had hij belangrijke invloed namens zijn werkgever.

Rashid houdt trouw een boeiend weblog bij over de internetmarkt.

 


 

Artikelen van Rashid Niamat

Fraudeurs zijn blij met Twitter-chaos

Opwinding van crypto en Twitter passen perfect bij elkaar

24 nov 2022 Twitter dreigt leeg te lopen, met een groeiende kans dat het platform aantrekkelijker wordt voor cryptomarketing, en voor fraudeurs en andere criminelen.
Klanten betalen meer voor de eigen technologie, helpdesk en nostalgie

Tijd rijp voor juist een sterker of nieuw Xs4all?

16 jan 2019 Directie en personeel van Xs4all, die twintig jaar geleden de kastanjes uit het vuur haalden voor de vrije meningsuiting, voldoen nu braaf aan het bevel van KPN om te zwijgen. Klanten en ex-werknemers nemen het verzet tegen de voorgenomen opheffing voor hun rekening. Terecht?
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Grootscheepse cookie-overtredingen door alle omroepen

Frontale botsing koppige NPO en arrogant CBP

08 jul 2014 De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) laat illegale tracking cookies toe en zet die in om surfdata te verzamelen. Volgens toezichthouder CBP zijn dit persoonsgegevens, maar de omroep bestrijdt dit ten stelligste.

Je identiteit gevangen in de informatiefuik

05 jul 2013 Arnold Roosendaal schreef ‘De Informatiefuik - hoeveel controle heb je over je online identiteit?’ De vraag stellen is hem beantwoorden. Is er nog een uitweg?

Justitie wil de computer in: “Aanvaluhhh!”

11 mei 2013 De buitenlandse computer die een Nederlandse bank en een ministerie platlegt wordt getraceerd. Moet Justitie lijdzaam blijven toezien?
2011
2010
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0