Geef burgers privacymacht terug

5 jul 2009 Je hele hebben en houen op Hyves? Natuurlijk, als volwassene moet je zelf kunnen bepalen dat privacy onzin is, iets van de vorige eeuw. Maar ook het tegendeel: iedereen moet met hand en tand, en vooral middelen, z'n privacy kunnen verdedigen.

Sla vingerafdrukken niet centraal op

26 jun 2009 Een centrale database voor vingerafdrukken is een onzalig idee. Toch ging ook de Eerste Kamer ermee akkoord.

De Nationale Tuinvogeltelling

17 feb 2009 De Nationale Tuinvogeltelling 2009 heeft alle records gebroken. Er waren meer dan twintigduizend deelnemers en er werden meer dan achthonderdduizend vogels geteld. De winnaar is de huismus, die werd gevolgd door de koolmees en de merel. Over tellingen van vogels en woorden, van thuis tot op Twitter.

Menselijke breinen online verbinden

28 nov 2008 Een klaterend applaus viel Kevin Warwick ten deel na zijn imponerende betoog over mens-machine communicatie tijdens Fifi 2008. Het doorgaans privacygevoelige Xs4all-publiek liet haar zorgen even varen voor de bijzondere wetenschap die Warwick beoefent.

Wikipedia: de zekerheid van onzekerheid

19 nov 2008 Wikipedia is een internetenencyclopedie die gemaakt wordt door talloze vrijwilligers, en die door iedereen kan worden aangepast. Hoe blijft iets in stand dat iedereen kan veranderen? Is Wikipedia wel een encyclopedie? Alles stroomt in Wikipedia, maar de vraag is voor hoe lang nog.

Alle artikelen in het dossier "Editie 158"

2007
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0