Gerrit-Jan Zwenne

Gerrit-Jan Zwenne kwam na ruim twee jaar Buruma Maris en twee jaar Houthoff Buruma en viertien jaar Bird & Bird begin 2016 in dienst van Brinkhof Advocaten.

Hij is doctor in rechten gespecialiseerd in telecommunicatie en de wet op privacy. Gerrit-Jan adviseert multinationale bedrijven over internationale privacy- en gegevensbescherming. En staat organisaties in de telecomsector bij in belangrijke zaken zoals privacy, frequenties, ontbundeling, breedbandconflicten, mobiele tarieven, enz.

Bovenal is Gerrit-Jan hoogleraar recht en de informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. Gerrit-Jan publiceert uitvoerig voor en over zijn werk op zijn Zwenneblog.

Hij publiceert regelmatig artikelen en boeken over telecommunicatie en de wetgeving inzake gegevensbescherming en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor IT en Recht (NVvIR) en bestuurslid van de Vereniging Privacy Recht (VPR).

 

Artikelen van Gerrit-Jan Zwenne

Vanwege datagraaien met Androidtelefoons

Weer Nederlandse massaclaim tegen Google

09 apr 2024 Google Play Services op Android Telefoons verwerkt illegaal allerhande persoonsgegevens en bundelt deze tot vergaande profielen. Dat vindt Stichting Massaschade & Consument (SMC) die een collectieve rechtszaak tegen Google begon, betaald door investeerder Eaton Hall Funding LLC. Een andere stichting en de Consumentenbond deden dit eerder.
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Grootscheepse cookie-overtredingen door alle omroepen

Frontale botsing koppige NPO en arrogant CBP

08 jul 2014 De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) laat illegale tracking cookies toe en zet die in om surfdata te verzamelen. Volgens toezichthouder CBP zijn dit persoonsgegevens, maar de omroep bestrijdt dit ten stelligste.

Wilde Westen van geheime diensten en wettelijke opsporing

16 jun 2013 Heftige bezwaren rijzen er tegen online bevoegdheden voor de politie, die NSA en AIVD al gebruiken of zich toe-eigenen. Over de maan praten terwijl de sterren glinsteren.

Justitie wil de computer in: “Aanvaluhhh!”

11 mei 2013 De buitenlandse computer die een Nederlandse bank en een ministerie platlegt wordt getraceerd. Moet Justitie lijdzaam blijven toezien?
Baas privacywaakhond heeft schoon genoeg van kritiek

Kohnstamm: 'Te gemakkelijk wordt 'klote'geroepen'

17 mrt 2012 Jacob Kohnstamm is voorzitter van het CBP en van de verenigde Europese privacytoezichthouders Hij is dus de eerste om aan te spreken met kritiek en zorgen over privacybescherming. Hoe kan die beter worden in tijden van Google, Facebook en talloze online datahandelaren?
2011
2010
2006
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0