Anouk Vos

Anouk Vos is partner bij Revnext, een advieskantoor gespecialiseerd in Technology Driven Strategies. Zij heeft jarenlange ervaring als strategisch cyber security adviseur voor (inter)nationale overheden, multinationals en NGO’s. Anouk blijft zich verbazen dat boardrooms vaak geen flauw idee hebben wat er qua ICT “under the hood” zit van hun organisatie, zowel qua kwetsbaarheden als kansen voor de toekomst. Door cyber security aan de voorkant van het proces neer te zetten in plaats van een “afterthought”, maakt zij zich sterk om organisaties in de absolute voorhoede van innovatie te laten opereren.

 

Anouk Vos studeerde internationale betrekkingen en ontwikkelingsstudies en specialiseerde zich in nieuwe veiligheidsvraagstukken. Naast haar werkzaamheden bij Revnext is zij President van Women in Cyber Security Foundation, een wereldwijd netwerk van (meer dan 700) vrouwen die zich vrijwillig inzetten om de wereld digitaal veiliger te maken. Women in Cyber Security hebben sinds 2013 furore gemaakt door gastlessen en lezingen, eigen female hackerteams en veelbesproken onderzoeken naar sextortion, de veiligheid van digitaal speelgoed en datalekken in de zorgsector. Anouk Vos is winnaar van de Lof Spotlightprijs voor Female Leadership 2015, in 2016 opgenomen in de Viva 400 en verkozen tot één van de Inspiring Fifty, de vijftig meest inspirerende vrouwen in de technologie sector.

Artikelen van Anouk Vos

Experts Netkwesties prikken de D66-ballon door

Extra Wiv-regels nauwelijks verbetering

08 apr 2018 Opgeslagen informatie van de AIVD en MIVD wordt na één en na twee jaar uit de kast getrokken voor beoordeling. En de weging van de rechtstaat en democratie in de VS, Rusland, Marokko, Turkije, Hongarije en andere landen omwille van data-uitwisseling wordt 16 maanden naar voren gehaald.
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Je zegt toch ook niet tegen burgers dat ze een raketschild in de tuin moeten zetten

Laat cyberveiligheid niet aan de burger over

26 mei 2017 Stel dat er een groot aantal Russische of Noord-Koreaanse raketten op Nederland staat gericht en Den Haag een dreigbrief krijgt dat deze binnen drie dagen zullen worden afgevuurd, tenzij we ons direct overgeven en 100 miljard euro op de bankrekeningen van Poetin en Kim Jong-Un overmaken.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0