Francien  Dechesne

Francien Dechesne

Francien Dechesne verruilde afgelopen jaar de TU Eindhoven voor de TU Delft van waaruit ze als ‘postdoc’onderzoeker deel uitmaakt van 3TU.Ethics of Technology Centre.

Ze houdt zich daar bezig met de logica en formele methoden voor de toepassingen van maatschappelijke aspecten van ICT. In het bijzonder onderzoekt ze of het gebruik van de logica en formele methoden in Value Sensitive Design (bijvoorbeeld modale logica, multi-agent systemen, speltheorie, sociale software) is toe te passen.

Voordat ze landde bij de sectie Filosofie in Delft onderzocht ze de toepasbaarheid van logica bij de verificatie van beveiligingsprotocollen als onderdeel van het NWO-project VEMPS, bij de Technische Universiteit Eindhoven, Faculteit Wiskunde en Informatica.

Francien schreef haar proefschrift over logica en semantiek in termen van imperfecte informatiespellen, aan de Universiteit van Tilburg, afdeling Wijsbegeerte. Ze studeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, de Universiteit Leiden en de University of California in Los Angeles in de richting ‘Foundations of Mathematics’

Ze werkte ook ruim drie jaar voor ict-bedrijf Pink Elephant vanaf 1997

Bij TU Delft

Bij TU Eindhoven (publicaties)

Bij LinkedIn

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1