Francien Dechesne

Francien Dechesne is universitair hoofddocent Ethiek en Digitale Technologie, verbonden aan het Centrum voor Recht en Digitale Technologie (eLaw) van de Universiteit Leiden.

Francien Dechesne verruilde afgelopen jaar de TU Eindhoven voor de TU Delft van waaruit ze als ‘postdoc’onderzoeker deel uitmaakt van 3TU.Ethics of Technology Centre.

Ze houdt zich daar bezig met de logica en formele methoden voor de toepassingen van maatschappelijke aspecten van ICT. In het bijzonder onderzoekt ze of het gebruik van de logica en formele methoden in Value Sensitive Design (bijvoorbeeld modale logica, multi-agent systemen, speltheorie, sociale software) is toe te passen.

Voordat ze landde bij de sectie Filosofie in Delft onderzocht ze de toepasbaarheid van logica bij de verificatie van beveiligingsprotocollen als onderdeel van het NWO-project VEMPS, bij de Technische Universiteit Eindhoven, Faculteit Wiskunde en Informatica.

Francien schreef haar proefschrift over logica en semantiek in termen van imperfecte informatiespellen, aan de Universiteit van Tilburg, afdeling Wijsbegeerte. Ze studeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, de Universiteit Leiden en de University of California in Los Angeles in de richting ‘Foundations of Mathematics’

Ze werkte ook ruim drie jaar voor ict-bedrijf Pink Elephant vanaf 1997

 

Artikelen van Francien Dechesne

Vragen over encryptiecodes en ‘dodemansknop’

Assange trekt de aandacht weg van Wikileaks

17 apr 2019 Eind 2010 hield Joop.nl van de Vara een actie voor Julian Assange om hem asiel in Nederland te verlenen. Als dat toegekend was zou hij als Nederlands staatsburger Rusland geholpen hebben. Zoals steevast in media treken de persoon en sensatie de aandacht, niet de werkelijke kwestie: hoe verder met Wikileaks?
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.

Veel geld voor ambitieus Wikiwijs

06 sep 2010 Met zo'n 8 miljoen euro wil de overheid een platform voor publicatie en uitwisseling van, en communicatie over digitaal leermateriaal opzetten. Wikiwijs ging afgelopen week 'live'. Gaat het werken?
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0