Erik  Huizer

Erik Huizer

Erik Huizer is  per 1 mei 2018 CEO van GÉANT, het pan-Europese onderzoeks- en onderwijsnetwerk, waar Surfnet lid van is. In de zes jaar daarvoor was Huizer zes jaar lang technisch directeur van Surfnet.

Vanaf eind 2008 tot in 2011 was hij Directeur Kennis bij TNO Informatie- en Communicatietechnologie. Hij was daar verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van het onderzoeksprogramma en de aansluiting daarvan op de vragen van overheid en bedrijfsleven.

Voor zijn komst naar TNO was Erik Huizer vice-president Internet en Nieuwe Media bij Technicolor. Daarvoor was hij 7,5 jaar director Strategie, Innovatie en Business Development bij het NOB en ook part-time professor Internet applicaties aan Universiteit Twente

Van 1988 tot 2000 begon Huizer zijn loopbaan al bij Surfnet en leidde het Surfnet ExpertiseCentrum. Hij was nauw betrokken bij GigaPort.

Huizer is parttime hoogleraar internet-applicaties aan de Universiteit Utrecht. Verder houdt hij diverse bestuursfuncties aan, zoals voorzitter van de IPv6 Task Force, en adviesfuncties bij onder meer de Internet Society Nederland en SIDN (Stichting Internet Domein Registratie Nederland), en tevens voorzitter van Stichting NLnet.

Erik zit ook in de Adviesraad van Bits of Freedom, is verbonden aan Kennisnet en de Internet Society Nederland.

Van 1991 tot 1995 had Erik al een belangrijke functie in het internationale internetbestuur bij de Internet Engineering Task Force (IETF) en daarna bij de Internet Architecture Board IAB. Van 1999 tot 2002 was hij voorzitter van de Internet Research task Force (IRTF).

Op Twitter

Homepage

Op LinkedIn

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1