Erik  Huizer

Erik Huizer

Sinds oktober 2008 is Erik Huizer Directeur Kennis bij TNO Informatie- en Communicatietechnologie. Hij is daar verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van het onderzoeksprogramma en de aansluiting daarvan op de vragen van overheid en bedrijfsleven.

Behalve in de ICT-sector zet hij daarbij ook de kennis van TNO in ten behoeve van andere sectoren zoals Media om de ontwikkeling van die sectoren binnen Nederland en Europa te bevorderen.

Voor zijn komst naar TNO was Erik Huizer vice-president Internet en Nieuwe Media bij Technicolor.

Naast zijn huidige betrekking bij TNO blijft hij parttime hoogleraar internet-applicaties aan de Universiteit Utrecht. Verder houdt hij diverse bestuursfuncties aan, zoals voorzitter van de IPv6 Task Force, en adviesfuncties bij onder meer de Internet Society Nederland en SIDN (Stichting Internet Domein Registratie Nederland), en tevens voorzitter van Stichting NLnet.

Erik zit ook in de Adviesraad van
Bits of Freedom
, is verbonden aan Kennisnet en de Internet Society Nederland

Daarvoor was Erik 7,5 jaar director Strategie, Innovatie en Business Development bij het NOB en ook part-time professor Internet applicaties aan Universiteit Twente

Daarvoor was hij directeur van het Surfnet ExpertiseCentrum. Hij was nauw betrokken bij GigaPort.

Van 1991 tot 1995 had Erik al een belangrijke functie in het internationale internetbestuur bij de Internet Engineering Task Force (IETF) en daarna bij de Internet Architecture Board IAB. Van 1999 tot 2002 was hij voorzitter van de Internet Research task Force (IRTF).

Op Twitter

Homepage

Op LinkedIn

Artikelen van Erik Huizer

15 feb 2017
Belangrijkste amendementen niet aangenomen, enkele moties wel

Rechtszaak dreigt tegen breed aangenomen WIV

15 feb 2017
Belangrijkste amendementen niet aangenomen, enkele moties wel

Rechtszaak dreigt tegen breed aangenomen WIV

Netkwesties © 1999/2017. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
Ehio Media content marketing
1
0
1