Artikelen in dossier Nico van Eijk

Nederlandse staat geeft privacy te makkelijk weg

Bevoegdheden voor grootschalig verzamelen persoonsgegevens vooraf toetsen

12 apr 2014 Bestaande en nog in te voeren bevoegdheden op het gebied van het grootschalig en ongericht verzamelen van communicatiegegevens moeten onderwerp zijn van een volwaardige kritische analyse.

Liever gunstiger ING-rente dan reclame voor tuinbankje

14 mrt 2014 ING wil op de ‘big data’ trein stappen en de financiële gegevens van haar klanten commercieel gaan uitbaten voor branchevreemde activiteiten. Waarom niet eerst om klanten gunstiger eigen diensten aan te bieden?

Het kan ook anders met de e-mail en telefoonnummers

16 nov 2006 ENUM staat voor 'Electronic Number Mapping', de koppeling van twee adresseersystemen, te weten telefoonnummers en internetadressen. Hierdoor wordt het mogelijk om via het ene systeem te communiceren met het andere systeem. Nederland dreigt dit verkeerd te gaan regelen.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0