20 jun 2018 Grafische processoren of GPU’s kunnen de doorlooptijd van wetenschappelijk onderzoek soms spectaculair verkorten, onder meer voor machine learning.
18 mrt 2016 Einstein had ongelijk: Delftse onderzoekers hebben bewezen dat quantumnetwerken echt mogelijk zijn. Hun werk kan over een jaar of tien leiden tot ongekende computerkracht en onkraakbare netwerken, zo vertelt een van hen, Tim Taminiau.
23 sep 2015 Ionica Smeets, van ‘wiskundemeisje’ tot bekende Nederlander en hoogleraar Wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden, vertelt over de mogelijkheden en risico’s van het analyseren van studie-inzet en –prestaties.
29 jun 2015 MinE is een internationaal project om de genetische oorzaken op te sporen van ALS, een dodelijke spierzenuwziekte. SurfSara zorgt voor opslag en analyse van de berg aan DNA die het project oplevert.
6 apr 2014 FileSender is een open source alternatief voor WeTransfer. Bestanden blijven uit de klauwen van de Amerikanen, hoopt men.
6 apr 2014 Wat tot dusver te duur en te moeilijk was, wordt nu haalbaar door de Clouddienst van Surfsara: een nauwkeurige basiskaart van historisch Nederland.

Alle artikelen in het dossier "Aad van de Wijngaart"

2013
6 okt 2013
Wetenschapsnet gekort met 30 procent

Surf luidt de noodklok

2012
9 dec 2012
In de wetenschap is verlies van data geen uitzondering, maar regel

Onderzoeksdata toegankelijk opslaan

2011

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

Controleer nu je e-mail

Je ontvangt een bericht met instructies om je e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging sturen we je geen nieuwsbrief, doe het dus gelijk even!

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2018. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1