Nederlanders verhuisden van Zeeland naar Duitsland

Cyberbunker ontmanteld in grootste politieactie ooit

De politie van de deelstaat Rheinland-Pfalz ontmantelde op 26 september 2019 met groot vertoon ‘Cyberbunker’ in Traben-Trarbach, met de inzet van 650 politiemensen en de eenheid voor terreurbestrijding GSG9.

 ‘De grootste militaire kracht, zowel analoog als digitaal, is gedurende een periode van intensieve voorbereiding opgetuigd om de beveiliging van de bunker te kunnen verbreken,’ melden de top van het Landeskriminalamt (LKA) van Rheinland-Pfalz en het Openbaar Ministerie op een persconferentie (op YouTube te zien).

Volgens politiebaas Johannes Kunz zijn 200 computers met daarop tenminste 2000 virtuele servers ontkoppeld; die zouden gebruikt zijn voor de hosting van criminele diensten, zoals handel in drugs, verspreiding van kinderporno en distributie van software voor cybercrime. Het ging onder meer om de websites van Cannabis Road, Wall Street Market (de eBay van illegale spullen), OrangeChemicals, AceChemstore, LifestylePharma en (het Zweedse) FlugsVamp 2.0. Ook zouden vanuit Cyberbunker, als onderdeel van een mondiale aanval, in 2016 bijna een miljoen routers van klanten van Deutsche Telekom gekraakt zijn.

Maar hoe zat het precies? Waarom kon de Nederlandse eigenaar zo lang ongestoord zijn gang gaan met deze bulletproof hosting? Dat verhaal publiceren we op Follow the Money.

Het was in feite het vervolg op ons bijna 20 jaar oude dossier Cyberbunker, dat voor de gelegenheid weer is opgetuigd.

 

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1