Arnold Roosendaal

Mr. Arnold Roosendaal is jurist en gespecialiseerd in kwesties op het snijvlak van recht en technologie. Zijn expertise ligt op de gebieden privacy, intellectuele eigendom, e-commerce en e-overheid.

Arnold promoveerde aan het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society (TILT), waar hij ook heeft deelgenomen aan verscheidene (inter-)nationale projecten. Daarnaast was hij betrokken bij het PI.lab.

Na zijn proefschrift werkte hij bij TNO als onderzoeker Strategie en Beleid voor de Informatiemaatschappij. Sinds juni 2016 is Arnold senior adviseur en onderzoeker bij Privacy Company. Ook is hij Academic Visitor aan het Oxford Internet Institute (University of Oxford).

Arnold heeft diverse internationale publicaties op zijn naam staan, ondermeer als expert over Facebook privacy, en spreekt regelmatig op congressen.

Artikelen van Arnold Roosendaal

Beter contextueel dan gepersonaliseerd adverteren

Persgroep schendt privacy van bezoekers krantensites

05 mei 2019 Persgroep Nederland, uitgever van onder meer Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw en regionale kranten, overtreedt de privacywet met het plaatsen van onlinemedia cookiemuren.
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.

Nieuwe wet inlichtingendiensten tast veiligheid en reputatie bedrijven aan

30 mrt 2017 Het debat over de nieuwe inlichtingenwet WIV behelsde voornamelijk privacy van burgers. Maar de wet brengt ook (veiligheids)risico’s voor het bedrijfsleven met zich mee.
Vang ze allemaal, die Pokémonspelers

Van wie is onze virtuele ruimte?

16 aug 2016 De razend populaire game Pokémon Go stuurt spelers over straat van de ene locatie naar de andere. Publieke en private ruimte staan op het spel. Voer voor juristen.

Justitie wil de computer in: “Aanvaluhhh!”

11 mei 2013 De buitenlandse computer die een Nederlandse bank en een ministerie platlegt wordt getraceerd. Moet Justitie lijdzaam blijven toezien?

Volg-me-niet-register: 'Raak niet in paniek'

04 sep 2011 De opgerichte website voor consumenten om zich af te melden voor het volgen door uitgevers en adverteerders ten behoeve voor gerichte advertenties voldoet op geen enkele wijze.
2011
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0