Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet was voor Netkwesties 1.0 vanaf 2000, toen hij nog in dienst was van Philips als auteursrechtdeskundige, al een zeer gewaardeerd columnist. Inmiddels heeft hij een eigen praktijk opgebouwd met compagnons, het juridisch adviesbureau ICTRecht.

Arnoud heeft een levendig en druk bezocht weblog vanuit zijn website Ius mentis, dat ook de titel was van zijn boek.

Hij publiceert ook in het Tijdschrift voor Internetrecht en is secretaris
van de Stichting Copyright en Nieuwe Media.

Daarnaast is hij actief op vele websites en forums, waaronder Zibb, Security.nl, Marketingfacts, Tweakers, Netters en het Rechtenforum, spreekt regelmatig over internetrecht en heeft hierover ook in diverse tijdschriften gepubliceerd.

Op Engelfriet.net

Op LinkedIn

Artikelen van Arnoud Engelfriet

Software op de pc om fantasievideo met Welmoed of Humberto te maken

Heeft de Tweede Kamer een deepfakeverbod goed doordacht?

02 jan 2023 In navolging van privacywetenschappers bepleiten de regeringspartijen VVD, D66, CDA, ChristenUnie, plus GroenLinks en Volt, een verbod op gebruik van deepfaketechnologie door consumenten. In hoeverre is dit zinnig?
Toetsing door Rekenkamer geeft ook handvatten voor bedrijfsleven

Wat er mis kan gaan met algoritmes van de overheid

02 jun 2022 Van de negen getoetste algoritmes van de Rijksoverheid voldeden er zes niet aan de eisen. Dit is best schokkend.
Stibbe haalt belangrijke zege in zaak over verschoningsrecht

OM veroordeeld om ‘schandalige’ schending e-mail geheim advocatuur

25 mrt 2022 Het Openbaar Ministerie had niet in duizenden e-mails van advocatenkantoor Stibbe mogen neuzen bij een strafrechtelijk onderzoek naar vermogensbeheerder Box in Waalre.
Privacy-activisten winnen van staat en ex-minister Asscher

Rechter verwerpt SyRI voor sociale fraudebestrijding

05 feb 2020 Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten en Platform Burgerrechten en medestanders behalen een eclatante overwinning in de rechtszaak tegen de staat over Systeem Risico Indicatie.
Als AI wordt doodgeslagen door op hol geslagen toepassing van privacyregels

Een nieuw begin

24 feb 2019 'Piepbop', zei de deurbel laconiek. 'Oh, kom op!' riep Joanne uit, hard duwend tegen de deur, die koppig weigerde te bewegen. 'Mijn bedrijf is failliet gegaan, ik ben gebrandmerkt als een privacyschender aansprakelijk voor miljoenen aan schade, het regent, en nu vertel je me dat mijn ringsleutel kapot is?'
Bedrijf mag weghalen wat het wil

Wij hebben recht op Facebook censuur

14 mei 2016 Links en vooral rechts staan zelfbenoemde helden van het vrije woord op om Facebook te tarten. Maar net als winkel en concertzaal of zelfs voetbalstadion of kroeg is Facebook een private ruimte met recht op even perfide als lucide handhaving van eigen normen naar goeddunken.
2014
08 jul 2014
Grootscheepse cookie-overtredingen door alle omroepen
Frontale botsing koppige NPO en arrogant CBP
2011
2010
2008
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0