Artikelen in dossier Editie 138

Blogged in, tuned out, of: de toekomst van de kranten

06 jan 2006 In de Opinie en Debat bijlage van NRC Handelsblad van 31 december 2005 geeft de hoofdredactie antwoord op een groot aantal vragen die een lezer, frequente mailer naar de redactie, stelt over de werkwijze en, vooral, over de toekomst van de krant.

Een papieren kathedraal op het web

06 jan 2006 Hoe komt de Europese burger aan z'n juridische informatie? Er is een speciaal op de burger gericht Europees informatieportaal. Maar waar de professionele gebruiker met enige moeite, oefening en kennis uiteindelijk veel plezier kan beleven aan de EUR-lex, waag ik te betwijfelen of de burger over de drempel komt van het burgerportaal.

2006: het jaar van het biometrisch paspoort

06 jan 2006 Nederlanders krijgen vanaf augustus 2006 een paspoort met een radiochip met een digitale foto. Later volgt hun vingerafdruk. Deze gegevens komen ook in een centrale databank. Netkwesties sprak met critici, ook met de baas van de Amerikaanse paspoorten, over nut en gevaren.

OnsNet slaagt ondanks laster kabelaars

06 jan 2005 De VVD, ingefluisterd door de club van kabelexploitanten Vecai, trachtte op het laatste moment nog zand te strooien in de raderen van het wonderbaarlijke glasvezelproject van Nuenen, OnsNet. Het had een averechts effect: inwoners van Nuenen gingen massaal achter hun net staan.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0