Mary-Jo De Leeuw

Mary-Jo de Leeuw is associate partner bij Revnext, co-founder en Vice President van Women in Cyber Security Foundation.

Mary-Jo of Mario naar het gelijknamige computerspel, is van jongs af aan gefascineerd door de wereld van 0-lel en 1-nen. Ze strijdt met het platform Internet of Toys sinds 2013 tegen onveilig speelgoed dat is verbonden met het internet (‘connected toys’) en het gebrek aan toezicht op de naleving van de wet- en regelgeving zoals de nietszeggende CE-markering.

Mary-Jo schiet graag gaten in de zogenaamde Haagsche kaas en doet veel onderzoek naar het wel en wee op het gebied van (het gebrek aan) informatieveiligheid binnen en buiten de (Rijks)overheid.

Menig onderzoek van haar en haar team, haalde de kranten, met Kamervragen tot gevolg en concrete actieplannen vanuit de overheid. Haar lobby om te komen tot standaardisatie van connected toys is opgepakt door  politici in Den Haag, die er volgens Mary-Jo weinig verstand van hebben blijkens de ingediende initiatiefwetten.
Mary-Jo’s motto is: Nederland digitaal veiliger? Dat kan alleen als we dat samen doen! Zij publiceert met dit uitganspunt in ondermeer Het Financieele Dagblad, Emerce, Binnenlands Bestuur / inGovernment, en is spreker via de Speakers Academy.

Ze is verkozen tot finalist van de internationale Women in IT Awards 2017 in de categorieën ‘security champignon of the year’ en ‘iconic leaders making a difference to society’, van het Women Economic Forum.

 

 

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1