Arno R. Lodder

Arno R. Lodder is hoogleraar internetrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam bij de afdeling Transnational Legal Studies en sinds 2014 aan Solv verbonden als advocaat.

Samen met onder andere Martin Senftleben verzorgt hij de juridische master Internet, Intellectuele Eigendom en ICT en werkt hij binnen het Centre for Law and Internet samen aan onderzoek en onderwijs op het gebied van Privacy, Auteursrecht, E-commerce, Merkenrecht en Security.

In zijn onderzoek en onderwijs richt hij zich op onderwerpen op het snijvlak van recht en internet, zoals aansprakelijkheid, contracteren, security, privacy, vrijheid van meningsuiting, cybercrime alsmede verschijnselen als big data, web 2.0, virtuele werelden, cyberwar, het internet van dingen en smartphones en apps.

Hij schreef en redigeerde meer dan 25 boeken, zoals Internet voor Juristen (1999, 2002), Jurisprudentie Internet (2003, 2006, 2009, 2015), Recht rond elektronische handtekeningen (2005), Recht en online fantasy werelden (2008), Recht en Computer (2014). Tevens schreef hij het voor een groter publiek bedoelde Over de grenzen van het internet, 45 verhalen over recht en onrecht op Facebook, Youtube, Marktplaats, Twitter, Pirate Bay en andere plekken (2014).

Hij was bestuurslid van de Stichting Jurix (2000-2007) en de NVvIR (2004-2010). Hij is redacteur van het Tijdschrift voor Internetrecht (2008-heden), Computerrecht (2012-heden) en verschillende internationale tijdschriften.

Artikelen van Arno R. Lodder

Experts Netkwesties prikken de D66-ballon door

Extra Wiv-regels nauwelijks verbetering

08 apr 2018 Opgeslagen informatie van de AIVD en MIVD wordt na één en na twee jaar uit de kast getrokken voor beoordeling. En de weging van de rechtstaat en democratie in de VS, Rusland, Marokko, Turkije, Hongarije en andere landen omwille van data-uitwisseling wordt 16 maanden naar voren gehaald.
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Vang ze allemaal, die Pokémonspelers

Van wie is onze virtuele ruimte?

16 aug 2016 De razend populaire game Pokémon Go stuurt spelers over straat van de ene locatie naar de andere. Publieke en private ruimte staan op het spel. Voer voor juristen.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0