Frans parlement verwerpt anti-piraterijwet

Het wetsvoorstel om de verbinding van internetters af te sluiten nadat ze drie keer zijn betrapt op downloaden van beschermd materiaal is verworpen in het Franse parlement
Le Figaro beschrijft beeldend de stemming, met video erbij, van de beslissende stemming in de Assemblee. Op het moment van stemming, om 13.10 uur vandaag, hadden de Socialisten ineens de meerderheid omdat het overgrote deel van de 577 leden velen waren gaan lunchen. Met 21 tegen 15 stemmen werd het voorstel van minister van Cultuur Christine Albanel verworpen. de regeringspartijen beschuldigen de oppositie ervan dat leden daarvan zich hadden verstopt zodat het leek alsof er geen meerderheid van hen was. Ook dit heet 'democratie'. Het voorstel was de Senaat als gepasseerd en ook een commissie van de Assemblée. Dat is een zeldzaamheid die de Fransen 26 jaar geleden voor het laatst meemaakten en in totaal maar een paar keer: in 1963, 1977 en 1983. Het voorstel was wel strenger dan de versie die eerder was aangenomen. Zo zouden gestraften na het verbreken van hun verbinding toch het abonnement moeten doorbetalen tot het einde van de contractperiode, als een vorm van boete. Het is nu teruggestuurd voor herziening en komt dan opnieuw in stemming.

Gepubliceerd

9 apr 2009

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1