Ingezonden mededeling

Ben je geïnteresseerd in cryptocurrencies? Dit moet je weten!

Anno 2021 kunnen we eigenlijk niet meer om cryptocurrencies heen. De markt van cryptocurrencies is groter dan ooit en we zien daarnaast steeds meer praktische toepassingen van cryptocurrencies.

Het is dan ook niet zo gek dat er vanuit de consument steeds meer interesse komt in verschillende cryptocurrencies. Deze interesse zal in eerste instantie echter lastig te voeden zijn. Dit komt doordat er anno 2021 duizenden, misschien wel honderdduizenden verschillende cryptocurrencies zijn. Het zal dan ook al snel voelen alsof je de markt van cryptocurrencies nooit volledig zult begrijpen. Gelukkig hoeft dat ook niet! Vaak heb je namelijk aan een (klein) deel van alle informatie al genoeg om te weten wat je met de digitale munten kunt en wat ze voor jou kunnen betekenen. In deze blog vertellen we je daarom waar je op moet letten tijdens jouw informatievergaring rondom cryptocurrencies.

Lagen in blockchains

Er zijn verschillende lagen binnen blockchains te vinden. Dit zijn er anno 2021 4. De eerste laag is het netwerk, denk hierbij aan Bitcoin of Ethereum. Dit is de basis van de blockchain.

De tweede laag is een protocol dat op de eerste laag draait. Doordat het over de eerste laag heen draait zal de eerste laag blockchain geen last ervaren van de aanwezigheid van de tweede laag. Misschien heb je weleens gehoord van Matic, LRC of OMG. Dit zijn enkele van de populairste “tweede laag” cryptocurrencies.

De derde laag maakt cryptocurrencies in zijn geheel toegankelijker. Deze zorgt er namelijk voor dat verschillende netwerken met elkaar kunnen communiceren. Misschien ben je wel bekend met de Aion coin. Dit is een derde laag blockchain die verschillende blockchains met elkaar laat communiceren! Deze laag zorgt ervoor dat je uiteindelijk niet voor alles een aparte blockchain nodig zult hebben.

De laatste laag binnen de blockchain is de vierde laag. Binnen de vierde laag bevinden zich programma’s en applicaties die daadwerkelijk door de eindgebruiker gebruikt worden. Het is belangrijk om te weten in welke laag de projecten zich bevinden waarin jij geïnteresseerd bent!

Onderzoek doen

Als je wilt weten wat de functies van een specifieke cryptocurrency zijn, dan dien je hier research naar te doen. Doordat de blockchains online fungeren is over het algemeen ook alle informatie online te vinden. Het is belangrijk dat je alleen maar onderzoek doet via geverifieerde en betrouwbare bronnen.

Neem dus zeker niet zomaar iets aan dat je op sociale media tegenkomt als het gaat om cryptocurrencies. Vaak zijn de verspreiders van deze boodschappen mensen met een financieel belang bij het verspreidde nieuws. Investeer daarom alleen als je zelf overtuigd bent van de meerwaarde van het project.

 

Gepubliceerd

9 okt 2021
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0