College in virusproductie

Leuk verhaal in Newsweek over een professor die leerlingen in computerbeveiliging virussen leert produceren om aanvallers beter te doorgronden Antivirusmakers die kritiek ontmoeten vinden het niet leuk
This Bug Man Is a Pest luidt de titel, wat sarrend bedoeld door Newsweek. Het gaat over de afdeling computerwetenschappen van de Sonoma State University in Rohnert Park, California ne met name de lessen van George Ledin. Dit is een uit Russische ouders, in Venezuela geboren man die uiteindelijk neerstreek in Californië. Van oorsprong is hij bioloog. Hij leert zijn studenten hoe ze de antivirus software kunnen omzeilen. Dat is tenslotte de beste methode om beveiliging onder de knie te krijgen volgens Ledin. Antivirusmakers mogen hem niet. Ze verbinden Ledin aan de Pakistaanse atoomspion Khan die ondermeer in Nederland actief was. Je zou denken dat antivirusmakers juist de studenten van Ledin in dienst willen nemen, maar het tegendeel is soms het geval: een soort van boycot treft hen volgens Newsweek. Maar dat lijkt wat overdreven. Er worden ex-studenten geciteerd die voor de overheid werken. Het doel is simpel: leren hoe aanvallers van het internet en aangesloten partijen werken is de beste methode om de verdediging goed onder de knie te krijgen. En Ledin verzekert dat er louter op besloten netten wordt gewerkt en virussen niet de kans krijgen om te ontsnappen. De ware reden van de problemen met Ledin is dat hij de vloer aanveegt met antiviruspakketten van een McAfee en Symantec: niets waard tegenover goede virusschrijvers. De oorlog heeft een diepere betekenis: Ledin vindt het onacceptabel dat de antivirus code geheim is. Hij vindt dat het open software moet worden.

Gepubliceerd

6 aug 2008

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1