Sekscensuur weer op sterk water

Ook in beroep haalt het wetsvoorstel Copa om kinderen niet te bloot te stellen aan seks op internet het niet Onjuiste beperking van de vrijheid van meningsuiting vindt de rechter wederom
Volgens Wired is het vonnis het zoveelste verlies met de pogingen van de Amerikaanse regering op vat te krijgen op de verspreiding van materiaal via internet. Vorig jaar stelde een lagere rechtbank al vast dat de Child Online Protection Act zoals die in 1998 is geformuleerd dwars ingaat tegen het recht op vrije meningsuiting. Het hof is het daarmee eens. Ook steunt het de rechtbank in de mening dat het gewoon een strengere kopie is in andere bewoordingen van de Communications Decency Act waarmee de VS al in 1996 poogden om online seksverspreiding in de greep te krijgen. In principe is er volgens het hof iets in te brengen voor bescherming van kinderen tegen materiaal van internet, maar dan moet dat wel op een adequate manier gebeuren met goede uitgangspunten en formuleringen. Het wetsvoorstel faalt op deze punten ook inhoudelijk. Volgens het hof bieden filters momenteel betere mogelijkheden om kinderen op internet van seks en geweld weg te houden.

Gepubliceerd

23 jul 2008

Netkwesties forum

Netkwesties en de bezoekers stellen je mening op prijs. Deze wordt hier direct gepubliceerd.
Fender
28 jul 2008
Dan is er in nederland nog altijd Solcon. Als je wilt dat je kinderen veilig online kunnen, kun je gewoon een filter aanvragen.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1