Nauwelijks resultaat videobewaking

Miljardeninvesteringen in besloten videosystemen voor bewaking (CCTV) in Engeland draagt nauwelijks bij aan misdaadbestrijding Dus de volgende stap de beelden op internet
The Guardian heeft een uitstekend artikel over wat heet het falen van de rol van camerasystemen in misdaadbestrijding: In slechts 3 procent van alle gevallen van straatroof in de hoofdstad Londen hebben camerabeelden een bijdrage geleverd aan de oplossing van de zaak. Dat zegt de baas van het Visual Images, Identifications and Detections Office (Viido) van (New) Scotland Yard Politiechef Mick Neville: “Er is geen angst voor CCTV. Waar zouden mensen zich druk om maken als ze toch denken dat de camera’s geen effect hebben.” Niet de camerasystemen worden opgedoekt, maar er volgen maatregelen om de effectiviteit te vergroten: databanken met persoon- en patroonherkenning; plaatsing van beelden van misdaden (roof, verkrachting ook maar) op internet; bouw van een nationale CCTV-databank met beelden van gepakte misdadigers en nog niet geïdentificeerde verdachten. Ook worden opleidingen verbeterd om politiemensen beter gebruik te laten makenv van de beelden. Met extra maatregelen en een betere opleiding wordt volgens de chef in sommige gebieden al bij 15 procent van de misdaden op straat met succes gebruikgemaakt van videobeelden. Privacy is wel een zorg, maar niet te groot. Het bestrijden van die zorg vindt vooral plaats met voorlichting: dat dit alles bijdraagt aan een veiliger samenleving.

Gepubliceerd

6 mei 2008

Netkwesties forum

Netkwesties en de bezoekers stellen je mening op prijs. Deze wordt hier direct gepubliceerd.
spatieman
13 jul 2008
maar het zorgt er wel voor. dat de UK boete machine voor zinloze vergrijpen met 1000% gestegen..

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1