Madeleine  de Cock Buning

Madeleine de Cock Buning

Madeleine de Cock Buning is directeur van het Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht (CIER) van de Universiteit Utrecht waar ze ook Hoogleraar Auteurs-, Communicatie- en Mediarecht is.

Madeleine is ook sinds 2009 commissaris bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) in Hilversum, waar ze programmatoezicht en juridische zaken doet.

Ze was elf jaar werkzaam als advocaat bij de sectie Intellectuele Eigendom & Informatie Communicatie Technologie van De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam.

De Cock Buning bekleedt daarnaast nevenfuncties: ze is voorzitter van het College voor Klacht en Beroep van Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland (SIDN), bestuurslid van de Stichting Machiavelli, bestuurslid van de Vereniging voor Auteursrecht (VvA) en arbiter bij de World Intellectual Property Organization (WIPO).

Madeleine deed promotieonderzoek aan het Instituut voor Informatierecht (IViR), Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1998 op 'Auteursrecht en informatietechnologie, over de beperkte houdbaarheid van technologiespecifieke regelgeving". Ze heeft tientallen juridische publicaties op haar naam staan.

Ze studeerde daarvoor ondermeer Informatietechnologie en Recht, en Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Op LinkedIn

Artikelen van Madeleine de Cock Buning

Geen artikelen gevonden

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1