Sander van der Linden

Sander L. van der Linden is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Universiteit van Cambridge en directeur van het Cambridge Social Decision-Making Lab. Eerder werkte hij aan Princeton en Yale University.

Zijn specialisatie is de psychologie van menselijke oordeels- en besluitvorming, vooral de processen van sociale beïnvloeding en overreding, zoals zich manifesteren in samenzweringstheorieën, extremisme & radicalisering, polarisatie, en het ontstaan van sociale normen, redeneren over bewijs, en publiek begrip van risico's en onzekerheid.

Sander brak in 2023 internationaal door met het geweldige boek Foolproof: Why Misinformation Infects Our Minds and How to Build Immunity. Dit is in het Nederlands uitgegeven door Spectrum onder de titel Immuun voor Nepnieuws

In 2024 verscheen zijn wetenschappelijke boek The Psychology of Misinformation, geschreven met Jon Roozenbeek.

Artikelen van Sander van der Linden

Onderzoek bewijst dat het kan

Groepsimmuniteit voor nepnieuws dankzij vaccin

14 apr 2024 Desinformatie en misinformatie verdelen en ontregelen samenlevingen, tenzij die daar immuun voor zijn. Immuniteit is haalbaar als misinformatie wordt bestreden als een virus: door kleine doses nepnieuws toe te dienen, kun je weerstand ertegen opbouwen.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0