Ad van Loon

Ad van Loon is de General Counsel van de Qiy Foundation; een stichting met de ambitie individuen de controle te geven over hun persoonsgegevens en tegelijkertijd waarde te creëren voor organisaties die persoonsgebonden gegevens wensen te gebruiken.

Als Geassocieerd Partner bij Hooghiemstra & Partners adviseert hij klanten over strategievorming en de vertaling naar concrete juridische oplossingen bij maatschappelijke en bestuurlijke vraagstukken in het kader van technologische ontwikkelingen.

Ad heeft een brede internationale ervaring als adviseur van omroepen uit heel Europa, Japan en de V.S. Hij heeft sinds 1989 overheden in Oost-Europese landen geadviseerd over democratisering van de media en was jarenlang Adjunct Professor of Law aan de New York Law School.

Hij heeft gewerkt bij de Raad van Europa, waar hij onder meer Secretaris was van de Standing Committee on Transfrontier Television vertegenwoordiger in het contactcomité dat was voorzien in de richtlijn “Televisie zonder grenzen” en in EPRA – het Europese platform van toezichthouders in de mediasector.

Als Manager Legal & Regulatory Affairs vertegenwoordigde hij NLkabel in de Regulatory Group van Cable Europe.

Artikelen van Ad van Loon

Geen artikelen gevonden

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1