Marjolein Lanzing

Marjolein Lanzing is promovenda bij het 4TU Centre for Ethics and Technology en werkt op de afdeling Filosofie & Ethiek op de Technische Universiteit Eindhoven.

 

Haar PhD-project ‘The Transparent Self: Identity and Relationships in a Digital Age’ gaat over de ethische aspecten van nieuwe informatie- en communicatietechnologie vanuit privacyperspectief. Ze onderzoekt met name self-tracking apparaten en applicaties (Quantified Self) en wat de toegenomen surveillance mogelijkheden en nieuwe manieren van informatie delen en bewaren betekenen voor onze sociale relaties en een autonoom leven.

Verder is Marjolein editorial assistant bij Philosophical Explorations.

 

Artikelen van Marjolein Lanzing

Geen inbreuk op versleuteling

Privacy niet opgeven voor illusie van veiligheid

11 okt 2016 Het pleidooi van AIVD-hoofd Bertholee voor 'ontsleutelde' communicatie gaat uit van een valse tegenstelling tussen privacy en veiligheid.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0