Marjolein Lanzing

Marjolein Lanzing is universitair Filosofie van de Technologie aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder werkte ze aan de Googlization of Health als post-doc van het ERC project 'Digital Good' (PI Tamar Sharon) bij de Interdisciplinaire Hub voor Veiligheid, Privacy en Data Governance (Radboud Universiteit).

Ze rondde haar promotieonderzoek 'The Transparent Self' af: A Normative Investigation of Changing Selves and Relationships in the Age of the Quantified Self aan het 4TU Center for Ethics and Technology (Technische Universiteit Eindhoven).

Marjolein bestudeert de ethische en politieke zorgen over nieuwe technologieën, in het bijzonder zorgen over privacy en surveillance (onder meer autonomie, discriminatie, manipulatie), en wat deze betekenen voor de manier waarop we onszelf en onze sociale relaties begrijpen.

Marjolein is bestuurslid van Bits of Freedom en van het Amsterdam Platform for Privacy Research.

 

 

Artikelen van Marjolein Lanzing

Geen inbreuk op versleuteling

Privacy niet opgeven voor illusie van veiligheid

11 okt 2016 Het pleidooi van AIVD-hoofd Bertholee voor 'ontsleutelde' communicatie gaat uit van een valse tegenstelling tussen privacy en veiligheid.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0