Wladimir Mufty

Wladimir Mufty (1981) is sinds 2010 actief voor Surfnet en werkt aan een geavanceerde, vertrouwde en verbindende ICT-infrastructuur om daarmee de kwaliteit van het hoger onderwijs en onderzoek te verhogen.

Surfnet zorgt ervoor dat studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos kunnen werken en samenwerken met de best mogelijke ICT-voorzieningen.

Binnen die missie werkt Wladimir op meerdere fronten aan technologische innovaties die daarbij - bewust of onbewust - een rol kunnen spelen. Van het in real time en op afstand spelen van een spelletje Toren van Pisa d.m.v. een hologram in 4K UHD en een robotarm, tot aan het stimuleren van discussies over ethiek en technologie door een drone aan te sturen d.m.v. hersenactiviteit.

De vrijheid om te innoveren begint volgens Wladimir bij het bewustzijn van het feit dat technologie niet neutraal is. Erkennen dat privacy geen opt-outsysteem is, maar een vastgesteld mensenrecht vastgelegd in een  VN-verdrag.
En dat de vrijheid om te innoveren, bijvoorbeeld via het www of internet, niet vanzelfsprekend is en continu onder druk staat van o.a. commerciële belangen, staats(veiligheid)belangen en de ondeugdelijke intenties van cybercriminelen.

Wladimir Mufty studeerde Information Engineering waarna hij de studie Human Centered Computing (MSc Information Studies) volgde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn homepage: Wladimir.nl.

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1