Dirk  van der Woude

Dirk van der Woude

Dirk van der Woude is de programmamanager van het gemeentelijke breedbandbeleid van Amsterdam.

“De stad erkent de noodzaak van een open en toekomstvaste next generation network als een essentiële voorwaarde voor een duurzame en concurrerende economie en samenleving. De stad heeft een open en symmetrische fiber to the home (FttH)-model gedefinieeerd, maar trof een aarzelende markt om het op te bouwen. Daarom is een commercieel bedrijf, GNA, opgericht met een minderheidsbelang van de gemeente. GNA rolt nu het FttH-netwerk uit in een inherent punt tot punt netwerkarchitectuur.

Gebaseerd op de nieuwe open glasvezel regelgeving door de Nederlandse telecom en mededingingsautoriteiten van de stad is in 2009 een overeenkomst gesloten met Reggefiber, een commerciële onderneming FttH.

In maart 2010 is het Amsterdamse model aanbevolen door EU-commissaris Neelie Kroes als een middel om haar primaire doel te bereiken, de uitrol van superbreedband in Europa. In dezelfde maand heeft de nationale Task Force Next Generation Networks het belang van het model van Amsterdam onderstreept.”

Tegenwoordig is Dirk is betrokken bij het combineren van de mogelijkheden van de NGN's met programma's over duurzame energie, intelligente huizen en levensonderhoud.

In aparte projecten was hij nauw betrokken bij het project aan alle Amsterdamse scholen kunnen aansluiten evenals vele theaters met 1 Gigabit symmetrische verbindingen.

In 2007 werd hij bekroond met de nationale Vosko Award voor Innovatie en doorzettingsvermogen.

Dirk (1955) studeerde managementwetenschappen en sociologie in Amsterdam en Utrecht
 

Artikelen van Dirk van der Woude

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1