Diederik Stols

Diederik Stols

Sinds 1 januari 2009 is Diederik Stols (1969) partner bij Boekx Advocaten. Diederik is gespecialiseerd in media- en entertainmentrecht, intellectueel eigendom en e-commerce. Veel van zijn cliënten zijn actief in de media- en communicatiebranche.

Diederik studeerde in 1993 af aan de Universiteit Leiden. Vervolgens behaalde hij een LL.M-diploma op het gebied van intellectueel eigendom en IT-recht aan King's College in Londen. In 1995 begon hij als advocaat in Amsterdam. Aanvankelijk werkte hij bij het kantoor Loeff Claeys Verbeke, dat vervolgens fuseerde met Allen & Overy. Tussen 2003 en 2008 was hij als senior associate verbonden aan het kantoor DLA Piper.

Diederik heeft tientallen publicaties op zijn naam staan over intellectueel eigendom en mediarecht, ondermeer in de Volkskrant, het Financieele Dagblad en in vaktijdschriften als Intellectuele Eigendom en Reclamerecht, Mediaforum en Marketing Rendement.

Verder is Diederik correspondent van het Engelse vakblad Entertainment Law Review. Hij is als docent verbonden aan de postdoctorale opleiding intellectueel eigendom van de Universiteit Leiden en aan het MBA Cross Media-programma van Lemniscaat Educatie.

Op LinkedIn

Op Twitter

Artikelen van Diederik Stols

e-Court brengt rechtspraak naar de markt

25 apr 2010 Wordt het daarmee goedkoper, sneller en beter? Onze experts Sophie op den Kamp, Jens van den Brink en Diederik Stols zijn positief en kritisch.

PR, gezond verstand en auteursrecht

02 mei 2007 Het auteursrecht spoelt weg door het elektronische vergiet dat internet heet, voorspelde Egbert Dommering in 1994 met een vooruitziende blik.

Van Thuiskopieheffingen en de dingen die voorbijgaan

29 dec 2006 Blanco dvd's zijn dan ook niet aan te slepen. En waar gekopieerd wordt, liggen de collectieve incasso-organisaties op de loer. Maar het kopieerdubbeltje dat het schopte tot kopieereuro heeft gelukkig zijn langste tijd gehad.

Adresgegevens inbreukmaker hier inleveren a.u.b.

16 sep 2006 Persberichtenmachine Stichting Brein heeft eindelijk weer eens een succesje geboekt. Op 24 augustus bepaalde de Amsterdamse rechter in een kortgedingvonnis dat UPC de persoonsgegevens van de UPC-abonnee die zich schuil houdt achter muzan@chello.nl aan Brein moet afgeven.

Zoekmp3.Nl: wil de laatste zoekmachine het licht uit doen?

21 jul 2006 Met het arrest van 15 juni 2006 kende het Amsterdamse Gerechtshof geen genade: het aanbieden van lijsten met links naar MP3-files die inbreuk maken op auteursrechten is verboden. De site is inmiddels uit de lucht, want er stonden fikse boetes op iedere overtreding. Is dit het begin van het einde van de zoekmachine zoals wij die kennen?
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0