Gerard  van Oortmerssen

Gerard van Oortmerssen

Prof. dr. ir. Gerard van Oortmerssen is zelfstandig consultant op het gebied van ICT en innovatie. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar bij Tilburg University, waar hij zich bezig houdt met de evolutie van het Internet.

Van 2008 tot 2011 was Gerard directeur van ICTRegie, het nationale regie orgaan voor ICT onderzoek en innovatie. Daarvoor was Gerard algemeen directeur van het kerngebied ICT van TNO.

Van 1992 tot 2003 was Gerard directeur van het CWI (Centrum Wiskunde en Informatica) in Amsterdam. In die periode beijverde hij zich voor het valoriseren van de resultaten van fundamenteel onderzoek. Hij was betrokken bij de oprichting van diverse high-tech start-ups en was initiatiefnemer van CWI Inc BV, de incubator voor spin-off bedrijven van het CWI.

Gerard heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring en vervult vele adviseurschappen. Hij is lid van AcTI (Netherlands Academy of Technology and Innovation) en van Twins, de adviesraad voor ondermeer technologie en ICT van de KNAW.

Internationaal was hij actief als president van ERCIM (1998 - 2004) en van CAETS, de International Council of Academies of Engineering and Technological Sciences (2008).

Momenteel is hij lid van de International Advisory Board van het National Institute of Informatics in Tokyo. Ook is hij actief betrokken bij projecten die ICT en Internet gebruiken om ontwikkelingen in de derde wereld te stimuleren, onder meer in Zambia.

Op LinkedIn

Op Twitter

Artikelen van Gerard van Oortmerssen

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1