Google financiert extremisme en suggereert ‘alle Joden aan het gas’

Dubbelloops geweer begin van de grote aanval op de Google machine?

Binnen één week kreeg Google twee aanvallen te duchten op haar ‘autonome’ machine: het plaatsen van reclame bij extremistische video’s op YouTube en het genereren van haatzaaiende zoeksuggesties in Nederland. Het begin van een lange strijd tegen de willekeur van algoritmes en big data?

Google blijft benadrukken dat de machine neutraal is. De formules (algoritmes) bepalen de zoekresultaten, het opdienen van video’s naar individuele smaak te serveren en de meest reclame bij al die uitingen die het meeste geld oplevert. Maar het brouwen van de formules is mensenwerk, big data zijn niet puur anoniem. Zo zijn Google en Facebook aangesproken op hun aansprakelijkheid voor doorgifte van nepnieuws. Als ze er niets tegen ondernemen, dreigt de Europese Commissie in te grijpen.

Betaald verder lezen op Blendle

Dubbelloops geweer begin van de grote aanval op de Google machine?

Gepubliceerd

1 apr 2017
Graag kort en bondig. Kwetsende, discriminerende en/of commerciële uitlatingen worden verwijderd.
 

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

Controleer nu je e-mail

Je ontvangt een bericht met instructies om je e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging sturen we je geen nieuwsbrief, doe het dus gelijk even!

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd
Netkwesties © 1999/2017. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
Ehio Media content marketing
1
0
1