Gesponsorde bijdrage TransIP

Meer online gebruiksgemak dankzij hostingland?

Wil je een eigen plek online, dan heb je tegenwoordig genoeg keuze met internetkolossen als Facebook, Twitter en Instagram. Is het voor jou van belang dat je privacy gewaarborgd blijft en je data niet gebruikt worden voor advertentiedoeleinden, dan is een eigen website een betere oplossing.

Waar dit vroeger technische kennis vereiste, is dit door CMS-platformen als WordPress gelukkig een stuk makkelijker geworden. Maar helaas nog steeds niet zo eenvoudig als het aanmaken van een Facebook-account. Hostingprovider TransIP uit Leiden wil hier verandering in brengen door het aanbieden van nog makkelijkere alternatieven voor het maken van een eigen website of andere online identiteiten. Tijd om Jouw Site, Jouw Homepage en Jouw E-mail onder de loep te nemen.

Jouw Site

Jouw Site is een sitebouwer die volledig gebruikmaakt van drag- en dropbewegingen. Hiermee sleep je afbeeldingen, video’s en teksten over het scherm en breng je verschillende pagina’s binnen no-time samen tot een professioneel uitziende website.

Is dit ook niet met Wordpress te bereiken? Jawel, maar het instellen van de extra plug-ins die je hiervoor nodig hebt, zorgt bij velen voor de nodige breinbrekers. Jouw Site is in dit opzicht anders doordat je direct na aankoop geen extra software hoeft te installeren en gelijk kan beginnen met ontwerpen.

Eenmaal tevreden met het resultaat, bepaal je zelf met een druk op de knop wanneer jouw website het internet op mag. Het invoeren van de juiste serverinstellingen laat je achterwege. Dit doet de sitebouwer allemaal voor je op de achtergrond.

Jouw Homepage

Spreekt de eenvoud van Jouw Site je aan, maar heb je maar één pagina nodig voor je online idee? Dan is er nu ook een sitebouwer die gericht is op het maken van een enkele pagina, Jouw Homepage. Je beschikt over dezelfde eenvoudige opties als bij Jouw Site, maar door het maximum van 1 pagina betaal je slecht 11 euro per jaar. Dit is minder dat een euro per maand voor een webadres, webhosting en sitebouwer. Veel waar voor je geld als je de wereld jouw portfolio, adresgegevens of foto’s in één oogopslag wilt laten zien.

Jouw E-mail

Als je eenmaal een website online hebt staan, wil je waarschijnlijk ook communiceren vanuit het webadres dat jouw website vertegenwoordigt. Met Jouw E-mail heb je dit in enkele stappen geregeld en stuur je alle (toekomstige) e-mails vanaf je oude adressen door naar je nieuwe adres. Een leuke extra in vergelijking met andere betaalde e-mailproviders, is dat je gratis Jouw Homepage erbij krijgt.

Ook (of beter gezegd, juist) als het om e-mails gaat, is privacy een belangrijk punt om rekening mee te houden. Waar bij gratis e-mailproviders je berichten geanalyseerd worden ten behoeve van advertentiedoeleinden, is dit bij Jouw E-mail niet het geval. Alleen jij beschikt over je data.

Goede ontwikkeling richting een vrij internet voor iedereen

Met de bovenstaande tools ben je niet meer verplicht om je privacy in te leveren bij grote partijen als Facebook en Google in ruil voor een eigen plek op het internet. Een goede ontwikkeling, die ons weer een stap dichter bij de oorspronkelijke bedoeling van het internet brengt: een plek om te gaan en staan waar je zelf wil.

Gepubliceerd

22 mrt 2017

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1