Na Den Bosch begint ook Amsterdam met opleiding tot datawetenschapper

Naast de Jheronimus Academy of Data Science van de TU Eindhoven en Tilburg University komt er een Amsterdam School of Data Science van de UvA, Vrije universiteit en Hogeschool van Amsterdam.

Op 24 maart 2017 opent de Amsterdamse wethouder Kasja Ollongren de nieuwe opleiding. Behalve de drie hogere opleidingen doen ook andere partners van platform Data Science Amsterdam. Daar waar de drie kennisinstellingen samen met het Centrum voor Wiskunde en Informatica en diverse bedrijven waaronder Elsevier, Philips, Qualcomm, Bosch en Tata Steel.

De Amsterdam School of Data Science coördineert bestaande opleidingen en doet de gezamenlijke internationale marketing voor opleiding tot datawetenschapper, het ‘meest sexy beroep’ van de 21 eeuw. Nederland heeft naar verwachting zo’n 4.000 datawetenschappers nodig en kan met goede opleidingen internationaal voorop gaan lopen.

Stichting de Nationale Denktank, een debatclubje, hing er een omzet aan van 45 miljard euro; een slag in de lucht, maar voor je het weet gaat die een eigen leven leiden. Hoe dan ook is datawetenschap, behalve analyse allerhande andere specialisaties, een tak in opkomst.

Amsterdam treft de concurrentie van Den Bosch waar koningin Maxima in december 2016 de Brabantse opleiding JADS officieel opende met een grootse happening. De school heeft een uitgebreide programma voor onderzoek en opleidingen voor studenten en bedrijven opgezet. Onder meer zorgverzekeraar CZ participeert.

Gepubliceerd

13 feb 2017

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1