Echt belangrijk: privacyregels!

Er was geen persbericht meer aan gewijd maar gisteren heeft het College bescherming persoonsgegevens (CBP) de definitieve Nederlandse richtsnoeren voor privacy op internet gepubliceerd in de Staatscourant De stilte is onbegrijpelijk want het zijn de belangrijkste regels voor internet sinds lange tijd
Als er portretten van prinsesjes op een pedosite staan dan vinden we dat in alle media terug. Sensatie, sensatie. Nu het om de regels gaat die voor ons allen gelden, hoor je niets. OK, we hadden er met Netkwesties ook uitgebreid op in moeten gaan. Dat zullen we nog doen komende dagen. Voor zie nieuwsgierig kan online de richtsnoeren 'Publicatie persoonsgegevens op internet' helemaal lezen. Boeiend is zeker ook de consultatie van de markt die ook online staat. De kritiek was niet groot, maar wel hevig over het feit dat het CBP zich beperkt tot het web en andere vormen van communicatie via internet over het hoofd ziet. De regels zijn na de aanscherping met meer paragrafen over jongeren, profielsites en user generated content er zeker beter op geworden. En nu de handhaving, dames en heren, we zijn benieuwd hoe snel bijvoorbeeld de Nederlandse 'naming & shaming' sites verhuizen naar een ver oord. Enm dan graag een flinke rechtszaak.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1