Verkiezing Planet Multimedia in 1998 *)

Felipe Rodriquez ideale minister van Communicatie

Felipe Rodriquez werd bij een verkiezing onder lezers van Planet Multimedia in 1998 het meest genoemd als geschikte kandidaat om de eerste minister van Communicatie te worden. Hierna volgen ook de commentaren bij de keuze voor Felipe.

Artikel van vrijdag 19 juni 1998 op Planet Multimedia


Liever een ondernemer dan een politicus als minister van Communicatie

De lezers van Planet Multimedia prefereren een man uit het bedrijfsleven als eerste minister van Communicatie boven een vrouw uit het parlement.

Dat is 'de boodschap' van de enquete die Planet Multimedia in samenwerking met NedStat hield op de vraag welke persoon het meest geschikt werd geacht als minister van Communicatie.

Van de lezers, voor het merendeel professionals en studenten op de verschillende terreinen van communicatie, vindt 88,6 procent het goed dat er een aparte minister voor Communicatie komt. 11,4 procent vindt het niet goed dat de kennis hierover bij 1 minister wordt geconcentreerd.

Met bijna 500 deelnemers was de opkomst redelijk.

Het werd een nek-aan-nek race tussen Felipe Rodriquez, pionier van Internet in Nederland, de huidige minister van Economische Zaken Hans Wijers en Maurice de Hond, IT-chef van Wegener Arcade. Ze eindigden in deze volgorde.

De uitkomst gaat vooral om de tendens dat een persoon uit het bedrijfsleven de voorkeur verdient. Echter, Roel Pieper blijkt niet zo populair. De deskundigheid van Arnbak trekt niemand in twijfel maar hij wordt niet gezien als de man die bedreven zou zijn in politiek.

De meest genoemde outsider was Wim Dik, chef van KPN Telecom. Ook journalisten werden genoemd.

De uitslag in procenten:

Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland) 21.6
Hans Wijers (demissionair minister Economische Zaken) 20.9
Maurice de Hond (IT-directeur en Internet-goeroe) 20.3

Roel Pieper (bestuurslid Philips) 11.9
Jens Arnbak (hoogleraar en Opta-voorzitter) 10.1

Hella Voute (Tweede Kamerlid VVD) 5
Marjet van Zuylen (Tweede Kamerlid PvdA) 3.2
Guikje Roethof (ex-Tweede Kamerlid D66) 1.9

Andere kandidaten 5.2

De grote hoeveelheid commentaar gaan we in het weekend bestuderen. Als gevolg van het vele andere nieuws komt het daar nu niet van.

Met dank aan Arjan van Staalduijnen die de NedStat Quick Survey hielp opzetten en begeleiden.

Artikel van maandag 22 juni 1998 op Planet Multimedia

Selectie van commentaren van lezers op hun keuze voor Felipe Rodriquez. De nummers refereren aan de volgorde van de commentaren; met daarachter datum en tijd.

2: [12/6/98 18:40] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: uit bovenstaande lijst bijna iedereen *behalve* Maurice de Hond

13: [12/6/98 18:40] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Felipe Rodriquez is de enige persoon uit bovenstaande lijst met de juiste kwalificaties en expertise, zowel op technisch als bestuurlijk gebied.

30: [14/6/98 23:45] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Felipe is een van de weinige mensen die aangetoond heeft werkelijk wat van Internet te weten.

43: [15/6/98 9:20] [nee][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Zou niet nodig moeten zijn, als het dan toch moet, dan maar iemand die er wat van begrijpt.

56: [15/6/98 11:05] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Van het voorgestelde rijtje mensen is felipe in ieder geval degene die weet waar hij het over heeft. felipe is overigens oo beschikbaar hoewel het iets erg leuks moet zijn voor hij uit Australie terug komt.

59: [15/6/98 11:28] [nee][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: 1. Frisse creatieve geest; 2. Geen politicus - huidige pilotici hebben per definitie geen verstand van techniek; 3. "onafhankelijk"

60: [15/6/98 12:15] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Heeft veel kennis van de materie.

63: [15/6/98 12:34] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Felipe is een bekende bij mij die al meer dan eens duidelijk heeft gemaakt wat het belang van Internet wetgeving is. Daarnaast bereikt hij zijn doel subtiel, tactisch en zeer politiek. Een jongen hond die de 'ouden' bij de staart neemt!

65: [15/6/98 12:39] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Is gewoon de beste.

67: [15/6/98 12:49] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: F. Rodriquez, kent alle in & outs van internet

72: [15/6/98 13:10] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Weet wat er speelt en heeft veel ervaring met digitale communicatie systemen zoals internet .

76: [15/6/98 14:31] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Gezien het feit dat hij perfect weet waar hij het over heeft.

84: [15/6/98 15:41] [nee][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Is de meest geschikte voor deze functie.

87: [15/6/98 16:00] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Felipe is een man met visie, een enorme dosis geduld en heeft een extra zintuig om mensen aan te voelen. Gewoon de meest competente uit dit groepje wat deze materie betreft.

88: [15/6/98 19:17] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Felipe Rodriguez, reden: De heer in kwestie heeft gedegen kennis van economische verwikkelingen rond het net (onder meer opzetten van eigen ISP) alsmede een visionaire blik welke voor een minister op een dergelijke plek noodzakelijk te achten valt, mede vanwege het feit dat het een totaal nieuwe functie betreft. Het zal echter wel moeite kosten hem terug te krijgen uit Australie...

97: [17/6/98 0:19] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Zet zich in voor behoud privacy op internet. (denk aan justitie gedoe bij XS4all)

98: [17/6/98 9:50] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Felipe Rodriquez heeft al geruime tijd ervaring op het gebied van communicatie. Hij is een van de pioniers op het gebied van Internet.

115: [12/6/98 21:59] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Geen van bovenstaande candidaten is geschikt (hetzij compleet onbekend met het medium, hetzij controversieel). Betere kandidaat zou kunnen komen uit de universiteitswereld en die ook kennis heeft van de uitgeverswereld (waarmee Internet uiteindelijk ook heel veel gemeen heeft).

121: [12/6/98 22:36] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Het hangt er een beetje vanaf wat die minister precies moet doen. Internet bevorderen met concurrentie bevorderende maatregelen, een PC in elk huis met gratis een 2 mb verbinding naar ieder huis? Telecomprijzen aanpakken en dal/piek tarieven wijzigen omdat iedereen het 'recht' heeft op (tele)communicatie? Of alle commerciële zenders verplicht in het basis pakket, omdat het 'essentiele informatie' waar geen burger teveel voor zou mogen betalen? Mijn punt is dat er een strateeg zou moeten, iemand die elk deelgebied op zijn duimpje kent, daar de zich ontwikkelende rode lijn in ziet en gericht op de toekomst een strategie neerzet die flexibel genoeg is zich aan de ontwikkelingen aan te passen. Iemand die alleen kijk op Internet zou hebben, kan dat niet, hoe goed ze op Internetgebied ook zouden zijn. Hetzelfde geld voor telecom en media. Zo iemand is er volgens mij nog niet. Op de afzonderlijke gebieden echter wel. Mijn voorstel zou dan ook zijn: een ministerspost die bestaat uit drie personen. Felipe R.: Internet(omdat ie een hele heldere kijk op Internet heeft), Hans W.:Telecom (omdat ie concurrentie en marktvorming begrijpt), en voor media is er nog niemand (of teveel commerciele belangen, of te conservatief). Groetjes, Y.L.

139: [13/6/98 3:18] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: WHKIWYG (what he knows is what we get)

142: [13/6/98 9:15] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Felipe zou goede dingen doen voor de communicatie in Nederland

157: [12/6/98 18:30] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Kan vanuit het standpunt van de gebruiker zijn functie vervullen. Weet waar hij over praat, en heeft goede idee-en over communicatie, en Internet in het bijzonder.

168: [12/6/98 18:33] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: of Rob Gonggrijp Beide echt verstand van zaken en hebben beide een realistisch idealistisch standpunt c.q. achtergrond

177: [13/6/98 21:43] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Roel Pieper zou wellicht een betere kandidaat zijn maar het salaris van een ministerschap is vast minder dan dat hij gewend is te verdienen.

180: [13/6/98 22:02] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Omdat deze man al vanaf het begin met Internet bezig is en niet bang is om iets nieuws te proberen. Bovendien zal hij goed voor de belangen van Internetgebruikers opkomen.

185: [14/6/98 8:47] [ja][Felipe Rodriquez (pionier Internet in Nederland)]: Nina Brink????? Heel Nederland gehackt zeker? Dank je feestelijk. Nee, dan Felipe: die heeft zijn strepen al verdiend. Al is het wat lastig om vanuit Australië minister te worden ;)

*) Geherpubliceerd op 12 oktober 2015

Felipe Rodriquez ideale minister van Communicatie

Gepubliceerd

22 jun 1998

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1