Positieve privacyprijsjes voor drie bedrijven

Niet alleen maar klagen en zeuren, maar oplossingen bieden: Privacy Perfect, Ixquick en Whitebox wonnen een nieuw prijsje, een mond vol: Nationale Privacy Innovation Award.

Deze prijzen, de tegenhanger van de al jaren bestaande Big Brother Awards voor privacyschenders, zijn een bedenksel van Privacy First en worden uitgereikt aan bedrijven en instellingen die zich inzetten voor privacy binnen hun organisatie en/of privacy vriendelijke oplossingen. De winnaars in de verschillende categorieën:

Bedrijfsoplossingen: Privacy Perfect, gespecialiseerd is in data mapping & governance voor het uitvoeren van privacy impact analyses binnen bedrijven met betrekking tot de nieuwe Europese wet- en regelgeving;

Consumentendiensten: Ixquick, een zoekdienst die de identiteit verbergt bij het zoeken bij Google en andere zoekmachines;

Start ups: Whitebox Systems, versleutelde selectieve data-uitwisseling van patiëntgegevens

De beoordeling vond plaats op zaken als omgang, beleid, bewustzijn en communicatie met en over privacy en vooral het bieden van praktische oplossingen met innovatiekracht, technologische vernieuwing in een werkend bedrijfsmodel.

“De winnaars zijn belangrijke voorlopers in een nieuwe industrie waarin Nederland internationaal Privacy Gidsland kan worden. Waar milieuvervuiling een negatief bijproduct van de industriële revolutie is, is privacy schending dat van de informatierevolutie” aldus Bas Filippini, voorzitter van de jury.

Medejuryleden waren:

Paul Korremans, vice voorzitter van de NGFG

John Borking, EuropriSe Gmbh, voormalig Dutch Data Protection Authority

In de categorie Overheidsdiensten kon ook worden genomineerd, maar er is geen prijs vergeven. Behalve genoemd trio winnaars waren ook genomineerd:

Pseudonimiseer: third party in dataoverdracht

Qiy Foundation, een platform voor anoniem surfen en kopen op internet

De prijzen zijn uitgereikt op het jaarlijkse Nationaal Congres Dataprotectie & Privacy van seminarclub IIR, gehouden in het Fashion Hotel Amsterdam

Privacy First is een stichting van Filippini met als doel het behouden en bevorderen van het recht op privacy alsmede de persoonlijke vrijheid van leefomgeving. Privacy First gaat hierbij uit van de oorspronkelijke formulering en intenties van de universele rechten van de mens (UVRM, 10 dec. 1948) en de fair information principles (FIPs, 13 april 2000).

Gepubliceerd

17 sep 2015

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1