'Oceaan van digitale junk'

Viktor Frölke ex-correspondent van NRC Handelsblad publiceert dit weekend in de bijlage Opinie & Debat van die krant zijn artikel We dreigen om te komen in een oceaan van digitale junk
Het is aanvankelijk een goed verhaal over het te veel aan data dat de digitalisering van fotografie en communicatie via internet ons bezorgt. Maar het blinkt niet uit in originaliteit. We hebben echter van doen met een spijtoptant. Frölke is ten prooi gevallen aan al te groot optimisme een jaar of zeven geleden en komt daar nu terug: "Maar terwijl ik een paar jaar geleden heilige geloofde dat digitale technologie de leefwereld verrijkte, geloof ik nu dat het vooral een verarming." Vervolgens valt hij door de mand, door onder argumenten te stellen dat technologiepessimisten tot op heden weliswaar meestal ongelijk kregen, maar dat hij met zijn privé digitale ellende wel gelijk zal krijgen. Vervolgens zegt hij nog tevergeefs te proberen om een 'Analoge Zondag' in te voeren. Dat lukt niet. Helaas, maar het probleem heet in dat geval 'Viktor Frölke'. Zelf hebt ik ook last van digitale overvloed, deel een aantal van zijn bevindingen, maar dagen zonder apparatuur leven is geen enkel probleem. En ik ken ook de onderzoeken waaruit blijkt dat de meeste jongeren 's nachts doorgaan met sms'en dan wel het ding laten aanstaan voor sms, etc. Er ligt wellicht een klemmend. Maar de manier waarop Frölke dat uitwerkt bezorgt ons geen nieuwe kennis. O, ja, Frölke zegt bovendien wel verslaafd te blijven aan zijn weblog, die we dankzij een tip inmiddels wel vonden. Die staat niet bij NRC. We troffen daar wel een boeiend weblog aan van zijn opvolger Freek Staps.

Gepubliceerd

21 okt 2007

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1