Opnieuw online

Nieuw E-Zine: Netkwesties

Hierbij publiceren we het allereerste artikel van Netkwesties uit november 2000. Het archief komt deels weer online.

Nieuw E-Zine: Netkwesties

Dit is de eerste uitgave Netkwesties, een online magazine over vrijheid, rechten en regels op internet. Toen ik begin 2000 het voorstel voor een uitgave als aanjager voor discussie over juridische kwesties aan Xs4all voorlegde, was de provider direct enthousiast. De animo bleef onverminderd hoog toen ik uitlegde dat de uitgave geen spreekbuis mocht worden van Xs4all.

De redactionele onafhankelijkheid van Netkwesties is expliciet vastgelegd in het contract dat Xs4all aanging met Entopic, onder welke vlag de uitwerking van het plan uiteindelijk kon plaatsgrijpen. Mijn dank gaat uit naar Bert Klei en Hans Postma van Entopic en Sjoera Nas en Adam Hyde en zijn webteam (Diana Brandt, Marius Kroon, Albert Keizer) bij Xs4all zonder wie dit e-zine niet had kunnen verschijnen.

Wessel Zweers, die onder meer Informatiebeveiliging.nl produceerde, wordt de belangrijkste redacteur. Een aantal interessante columnisten heeft medewerking toegezegd, een mix van oude vertrouwde deskundigen zoals professor Egbert Dommering en van wat minder bekende, soms wat jongere scribenten zoals Arnoud Engelfriet.

We zijn ook dankbaar dat een Raad van Advies met onder meer de zeer ervaren journalisten Frank Kuitenbrouwer en Jan Bakker, toeziet op de kwaliteit en onafhankelijkheid van Netkwesties.
We wensen u de nodige inspiratie met deze nieuwe uitgave.

Peter Olsthoorn
Redactie Netkwesties
2 november 2000

 

Gepubliceerd

2 nov 2000

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1