Frank Engelsman over cybercriminaliteit

De ster van privé detective Frank Engelsman is rijzende En terecht volgens Netkwesties We interviewden hem een jaar geleden en hij deed onder meer een voorspelling over wat ons te wachten stond uit Oost-Europa Nu blijkt dat uit te komen
Dat interview van toen hebben we, met materiaal van nu aangevuld, alsnog uitgewerkt voor Netkwesties magazine. U kunt het lezen, in vier delen, inclusief reclame. In het vierde deel een leuk praktijkverhaal van Engelsman zelf.

Gepubliceerd

14 dec 2008

Netkwesties forum

Netkwesties en de bezoekers stellen je mening op prijs. Deze wordt hier direct gepubliceerd.
Soyweiser
2 jan 2009
Beste Peter Olsthoorn, Dat is wel een heel makkelijke reactie. Jan heeft een punt. Dat afwimpelen met intelligente lezers is een beetje makkelijk. Het is de verplichting van de auteur van een werk om zijn punt zo duidelijk mogelijk te maken.
Peter Olsthoorn
20 dec 2008
@Jan Willem Broekema, Dank voor uw uitdaging om verwarring te voorkomen. Netkesties heeft intelligente lezers. De eerste de beste die niet begrijpt dat Engelsman een vergelijking maakt met de methoden van open source als softwareontwikkeling en voor criminele samenwerking zullen we naar verwachting niet snel treffen. Maar mischien is uw reactie wel gemaakt uit marketingoogpunt ;-)
Jan Willem Broekema
19 dec 2008
Het is bijzonder jammer en kortzichtig van de heer Engelsman dat hij het concept open source licentie (een juridisch concept) en de vrije beschikbaarheid van tools op internet zodanig door elkaar haalt dat hij beide termen verbindt. Dit is een vorm van anti-marketing die buitengewoon schadelijk zal zijn voor een concept dat toch al onderhevig is al aan professionele anti-marketing van professionele bedrijven. (Maar misschien is dat ook de opzet van het artikel). Ik daag de auteur, de betrokkene en de redactie uit om het artikel zodanig te herschrijven dat enige verwarring en misvatting over een verband tussen criminaliteit en open source software voorkomen en bestreden wordt. Jan Willem Broekema - voorzitter Internet Society (www.isoc.nl) - oud programma manager Open Standaarden en Open Source Software voor de Nederlandse overheid (www.noiv.nl) - oud secretaris Forum Standaardisatie (www.forumstandaardisatie.nl)
Rob
16 dec 2008
De betiteling 'Open Source' criminaliteit en de link naar Open Source wiki pagina gaan in dit artikel compleet mank. Om een relatie tussen dit soort internationaal opererende criminelen en Open Source te leggen, alleen op een gelijkenis in het gebruik van virtuele teams en communicatie middelen, is wel erg slechte analogie. Het zijn criminelen die het internet en communicatie technologie gebruiken voor het plegen van misdrijven. Gewoon cybercrime niets anders.
Graag kort en bondig. Kwetsende, discriminerende en/of commerciële uitlatingen worden verwijderd.
 

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

Controleer nu je e-mail

Je ontvangt een bericht met instructies om je e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging sturen we je geen nieuwsbrief, doe het dus gelijk even!

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2018. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1