De Wet op Internet

Een handzaam praktisch boek over recht en internet dat voor velen ook begrijpelijk zal zijn zie hier De Wet op internet van Arnoud Engelfriet Maar hij is soms wel iets te beperkt
U kent dat wellicht: een alsmaar groeiende stapel 'to do' werk in het najaar, waarvan je hoopt dat je tegen de feestdagen tijd krijgt om het af te werken: op zo'n stapel lag De wet op internet (ook als download verkrijgbaar) te lang. Jammer, want het boek is aanbevelenswaardig. Niet alleen omdat Arnoud Engelfriet columnist is van Netkwesties - objectief zijn we niet - maar vooral omdat het laag bij de grond blijft waar mogelijk. Weinig juridisch geleuter in de marge maar gewoon helder Nederlands over wat er mag en niet mag met en op internet. Soms verlang je wel even naar wat meer achtergronden van een zaak, maar ontbreken die, te meer daar het hyperlinken binnen een boek technisch nog niet mogelijk is. Maar met de krap 200 pagina's met weinig tekst is het boek verrassend compleet. Wat voor mij tekortschoot is het gedeelte over de inhoud van internet, waar het toch meer en meer over gaat; zaken als smaad en laster komen maar een paar bladzijden ter sprake in het hoofdstukje 'valkuilen voor bloggers'. Dat is te weinig. Er staat ook een foutje in; dat Luuk Koeleman zijn zaak verloor tegen Gretta Duisenberg. In hoger beroep won hij. Trouwens, Engelfriet onderhoudt ook een uitstekende weblog, voor wie het nog niet wist. Intussen vele malen beter dan dit weblog. Daar staat alles dat niet in het boek staat.

Gepubliceerd

11 dec 2008

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1