Cyberchef FBI heeft liever Linux

Een opmerkelijk vraaggesprek met James Finch chef van FBIs Cyber Division is zojuist gepubliceerd in Washington Post Finch is blij met de toevloed van jongeren naar de FBI die met internet groot geworden zijn
Het vraaggesprek, agenomen door technologiejournalist Brian Krebs, is niet eens zozeer opmerkelijk vanwege de inhoud maar vooral door de toon. James E. Finch, hoewel een oudgediende bij de politie (al 32 jaar) en daarvóór het leger, slaat een amicale toon aan. Zo zegt hij Linux-gebruiker te zijn want hij vindt het systeem efficiënter dan Windows. Maakt wel een foutje door Linux een afgeleid van Unix te noemen. Hij heeft, verklaart hij, een voorkeur voor Unix-varianten, en kocht voor zijn kleinkind een Mac. Ook zegt hij een verwoed speler van het eerste uur te zijn geweest van computerspellen als Doom en Quake, maar komt er nu niet meer aan toe. Ook heeft hij geen 'quality time' meer om zich met computertechniek zelf bezig te houden zoals vroeger. Hij vindt het internet en haar gebruikers te kwetsbaar daar er volgens hem bij de ontwikkeling van het net met beveiliging veel te weinig rekening gehouden is. Daar plukken we nu de zure vruchten van. Uiteraard wil Finch niet ingaan op vragen van inhoudelijke aard betreffende opsporing en hij vindt de journalist een beetje dom gezien zijn vragen hierover. Wel zegt hij dat botnets die via p2p werken momenteel erg veel aandacht krijgen bij de FBI. Ook is er aandacht voor het witwassen van geld via goksites en misbruik van creditcards om te gokken.

Gepubliceerd

19 aug 2008

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1