'Advocaat Scheltema is berispt'

Ludiek met een serieuze ondertoon Google produceert een zoekresultaat waarmee het lijkt of een advocaat een zware berisping heeft gekregen
Op Webwereld schreef ik een verhaaltje dat me de hele dag plezier bezorgde: mijnheer Scheltema, of beter gezegd, meester Scheltema, pikt het niet dat als men zoekt naar 'Scheltema' en 'berisping' bovenin het zoekresultaat een verwijzing stond naar een pagina op Miljoenhuizen.nl, op de resultaatpagina als volgt beschreven: "F.J. Scheltema B.V.. Adres. Zuidereinde 156 G. Postcode ... Het gaat hier om een advocaat die een zware berisping heeft gehad van de deken van advocaten…" Hij schakelde advocaat Kennedy van der Laan in teneinde dit ongedaan te maken. Dit bureau sprak Google aan. Tevergeefs, want Google geeft niet thuis. Vervolgens is de websitebeheerder aangesproken. Dat is gemakzucht van dit anders toch zo kundige advocatenbureau. Het is immers Google die de contaminatie ophoest. Maar het probleem lijkt zichzelf met de publicatie op Webwereld gedeeltelijk te hebben opgelost. Want nu is dat artikel het eerste zoekresultaat. Er ontstaat een soort van Droste-effect. De vraag is nu: blijft bij het volk in het achterhoofd hangen dat Scheltema ergens toch iets met een berisping te maken heeft? Belangrijker nog: kan Google echt niets uitrichten? En is de macht van haar spider machinerie dan niet te groot? Het antwoord op de eerste vraag geeft een reaguurder bij Webwereld. Ooit heeft Google ingegrepen toen haar machine werd 'gefokt' met de koppeling van de zoekterm 'miserable failure' aan president Bush. Hier nog het BBC-artikel en het verhaal over het ongedaan maken van de koppeling.

Dossier

Gepubliceerd

19 aug 2008

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1