Nederland krijgt 'eigen SourceForge'

Er komt per 1 augustus een Nederlands platform voor open source ontwikkeling analoog aan SourceForge internationaal
SourceForge telt 1,9 miljoen gebruikers met 182.600 projecten. Het klinkt wat aanmatigend van bedrijf KovoKs om te spreken van een 'Nederlandse SourceForge'bij de opening van een platform. Maar het is een aardige poging om voor de Nederlandse open source community OwnIT te openen als een vrij te gebruiken ontwikkelplatform. "Vanuit onze connecties met de open source-gemeenschap merkten we dat er een grote behoefte is naar een snel en betrouwbaar ontwikkelplatform", aldus Tom Albers, directeur van KovoKs, in het persbericht.

Gepubliceerd

23 jul 2008

Netkwesties forum

Netkwesties en de bezoekers stellen je mening op prijs. Deze wordt hier direct gepubliceerd.
Marti van Lin
30 jul 2008
Er bestaat reeds jaren een Nederlands SourceForge, in de vorm van www.uitwisselplatform.nl. Het platform wordt onder meer ondersteund door Kennisnet, Surfnet, programma OSSOS (NOiV) en Holland Open.
Mateen Siddiqui
29 jul 2008
Vanuit onze connecties met de Open Source-gemeenschap merkten we dat er een grote behoefte is naar een snel en betrouwbaar ontwikkelplatform Voor de Open Source gemeenschap is het ook belangrijk verder te kijken dan techniek en software en meer energie te investeren in communicatie en informatie. Het blijft een gesloten blok van specialisten met een beperkte scope. Dit remt de ontwikkeling van de acceptatie van Open Source software met name in de marktsegmenten met een kapitaalkrachtige vraag.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1