'Niet meer ongeregistreerd bellen en surfen'

De politie vindt dat er een einde moet komen aan anoniem kopen van belkaarten en internetten op openbare pc's zonder registratie.

Dat is nodig voor bestrijding van criminaliteit, zo staat in een rapport over 419-scams, beter bekend als de Nigeriaanse oplichting.. NRC opende er zelfs de krant mee op vrijdag 9 mei 2008: Deze uitbreiding van de identificatie- en registratieplicht bepleiten de vier Bovenregionale rechercheteams van Haarlem, Den Haag Amsterdam en Rotterdam. Deze teams deden de afgelopen jaren het zogeheten Apollo-onderzoek naar met name het wegsluizen van illegaal verdiend geld door Nigeriaanse criminele bendes. De praktijken staan in het tot dusverre niet openbaar gemaakte rapport Misbruik van Money Transfers, dat de resultaten van het Apollo-onderzoek beschrijft. Het Apollo-onderzoek richtte zich op de Nigeriaanse fraudes die worden ingezet per e-mail. Honderden boeven zijn gepakt in het kader van Apollo dat daarmee de meest succesvolle interregionale actie van de politie tot nu toe werd. Ook de transactiekantoren vormen een probleem: ze controleren de identiteitspapieren van klanten onvoldoende. Criminelen maken meer en meer gebruik van kantoren van Western Union, MoneyGram en andere aanbieders.

Gepubliceerd

10 mei 2008

Netkwesties forum

Netkwesties en de bezoekers stellen je mening op prijs. Deze wordt hier direct gepubliceerd.
spatieman
13 jul 2008
uit naam van de namaak terroristische doeleinde, wordt iedere windows pc standaard met overheid spyware voorzien. en op het verwijderen van deze spyware (Die tevens keylogger, en Ddos software is) staan 5 jaar gevangenis op. bij het gebruik van een ander bedrijfsysteem staan de doodstraf op, en de familie wordt levenslang opgesloten...
Anonymous
13 mei 2008
Ok, Even voordat iedereen in de stress schiet. De hele prepay discussie is in 1998 al gevoerd. Het OM en de verantwoordelijke ministeries zagen toen al dat het geen enkele zin had om de legitimatie van pre-pay gebruikers op te vragen aangezien je alleen katvangers krijgt. Kort verteld is het alleen een inkomensbron voor zwervers :-) Vandaar dat we toen al een beperkte bewaarplicht van belgegevens voor anonieme gebruikers kregen. Zie ook Artikel 13.4 Telecommunicatiewet en de discussie daaromtrent.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1