'Privacy groter gevaar OV-chipkaart dan vervalsing'

De commerciële risicos van de kraken van de OV-chipkaart zijn wellicht minder groot dan aanvankelijk verondersteld Daarentegen moet er beteter nagedacht worden over de privacyrisicos van de databank achter de chipkaart
Dat zegt Rop Gonggrijp in een uitstekend artikel van Michael Persson in de Volkskrant van afgelopen zaterdag naar aanleiding van de heibel over het kraken van de kaart. Wouter Teepe legt nog eens uit dat het gebrek aan openheid, letterlijk met het geheim houden van de broncode, de narigheid voor Translink heeft veroorzaakt. En hij onthult dat hij bij het paspoort de ellende kon voorkomen juist omdat er meer openheid was over het algoritme van de beveiliging van de paspoortchip. Teepe noemt die nu zelfs 'niet te kraken', warmee je altijd voorzichtig moet zijn. Het is maar zeer de vraag of de chipkaartkraak commercieel uitgebuit zal worden door vervalsers. Dat zou dan door bendes moeten gebeuren want weinig burgers zullen zelf het kraken en vervalsen op touw gaan zetten. Volgens het onderzoek van de Royal Holloway University of London RHUL is de kans op georganiseerde misdaad ter vervalsing aanzienlijk. TNO denkt dat het wel mee aal vallen. Persson schrijft via internet voor 100 dollar de spullen te hebben vergaard voor het kraken en vervalsen van de OV-chipkaart, exclusief laptop. Dus dat is de drempel niet. Verder is het gissen. Gonggrijp vindt dat gissen niet zo boeiend. Hij is banger voor een lek in de databank of het laten slingeren van reisdata met bijvoorbeeld een dvd. Dan liggen er veel privé data op straat.

Gepubliceerd

28 apr 2008

Netkwesties forum

Netkwesties en de bezoekers stellen je mening op prijs. Deze wordt hier direct gepubliceerd.
lt. Gruber
29 apr 2008
Een ( oud ) hacker die zegt dat iets niet te kraken is zegt mij voldoende... wat een b*s zeg. Hij heeft wel gelijk in zijn statement over privacy maar in het huidige terrorisme klimaat, waarin privacy volgens de overheid uberhaupt nog maar een grijpstuiver waard is, denk ik dat er belangrijkere dingen zijn om je druk over te maken.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1