Leenaars chef Stichting NLnet

Stichting NLnet een particulier liefdadigheidsfonds voor ondersteuning aan open standaarden en open source benoemt Michiel Leenaars tot directeur strategie
Michiel Leenaars is directeur van Internet Society Nederland en blijft dat ook naast zijn nieuwe functie. Stichting NLnet is ook een sponsor van Isoc.nl, dus het blijft in de familie. Nlnet is in 1997 opgezet door de Unix gebruikersvereniging NLUUG, door onder meer Ted Lindgreen en Teus Hagen. Geld is er uit de rente van de miljoenenopbrengst van de verkoop van de eerste Nederlandse internetaanbieder Nlnet, die destijds een sterke positie had op de zakelijke markt. De verkoop aan Uunet in de VS leverde naar schatting tussen de 25 en 30 miljoen dollar op. In de statuten van de vereniging voor de stichting NLnet staat: "…het bevorderen van elektronische informatie-uitwisseling en al hetgeen daarmede verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn." In de loop der jaren heeft de stichting actief bijgedragen aan (internet) standaarden, open source projecten en faciliterende activiteiten. 5 projecten uitverkoren om te subsidiëren.

Gepubliceerd

16 apr 2008

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1