Lekken via LinkedIn

Beveiligingsmedewerkers die hun loopbaan vermelden op de zakelijke netwerksite LinkedIn vormen een potentieel beveiligingsgevaar Dit beweert een deskundige die vermeldingen vond van werkkringen zols de AIVD of contacten met deze dienst
Corcom, weblog over beveiliging en vooral gebrek daaraan zag op LinkedIn dat computerdeskundigen op LinkedIn openlijk melding van de diensten die zij leveren of hebben geleverd aan de algemene inlichtingendienst (AIVD), militaire inlichtingendienst (MIVD) of de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). "Op deze wijze loopt de Nederlandse staatsveiligheid, haar medewerkers, en burgers een serieus gevaar", zo luidt de boude conclusie. Immers, deze figuren zouden zich met de openbaarmaking kwetsbaar opstellen. "Nederland maakt het hackers wel heel erg makkelijk om te kunnen achterhalen in wiens computer ze moeten inbreken om te kunnen achterhalen wie kennis heeft van de beveiliging van de Nederlandse overheidsdiensten. Onze organisaties worden op deze manier onnodig kwetsbaar." Ze kunnen behalve doelwit voor hackers ook in het vizier komen van terroristen, vindt de publicist, die klaar staan om hen te ontvoeren of te chanteren. Of het zo'n vaart zal lopen is de vraag, maar de inlichtingendiensten doen er onderzoek naar en waarschijnlijk gaat er ook voor tijdelijke krachten een geheimhoudingsplicht komen.

Gepubliceerd

11 mrt 2008

Netkwesties forum

Netkwesties en de bezoekers stellen je mening op prijs. Deze wordt hier direct gepubliceerd.
yeti
14 mrt 2008
Ik denk dat de heren gelijk hebben. Hetzelfde zou gelden voor een bankdirecteur, of iedere andere persoon die bepaalde bevoegdheden of informatie heeft waarvan anderen graag gebruik of misbruik van zouden willen maken... Als prive persoon houdt je toch ook in de gaten waar je welke uitlatingen doet op het net? Je pincode zet je toch niet op je website, of een foto op facebook waarop je laat zien waar de sleutel onder de mat ligt. dat is logisssch toch... (zou crijf zeggen)
Jay
13 mrt 2008
Beste Pieter J. jij onderbouwt jou bewering ook niet. Kan je misschien alsnog toelichten wat je bedoelt?
Pieter J
12 mrt 2008
Die lui van Corcom zijn goed in dingen roepen, maar feiten controleren en onderbouwen ho maar.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1