Rob Bertholee schrijft opinie in Nederlands Dagblad

AIVD-baas in het strijdperk van Wiv-referendum

‘We proberen steeds weer een goede balans te vinden tussen veiligheid, risico’s en privacy. We zien het als onze dure plicht het in ons gestelde vertrouwen niet te beschamen.’

De Aivd trad al in het strijdperk met propaganda voor de nieuwe Wet op de Inlichtingen en veiligheidsdiensten op de eigen website en doet ook schuchtere pogingen om in de publiciteit te treden. Nu nog inhoudelijk meer transparantie over het werk, zoals ook op Netkwesties bepleit door ex-Aivd’er Kees Jan Dellebeke

En Bertholee uit ook dat de Wiv geen garanties biedt en het niet de Aivd is die voornamelijk aanslagen tegenhoudt: ‘Geen aanslag in Nederland is deels een kwestie van geluk hebben’. Immers, zonder de nieuwe Wiv bleef Nederland een aanslag zoals in Brussel of Parijs bespaard. Maar juist na invoering kan die wel optreden. Wat heeft dan die wet geholpen?

De hele bijdrage van Bertholee is voor lezers van Netkwesties vrij te lezen bij het Nederlands Dagblad.

Gepubliceerd

30 nov 2017
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0