Privacy Google hard aanpakken

Google en alle ander bedrijven die van gebruikers data opslaan met IP-nummer of op andere wijze naar persoon traceerbaar moeten wettelijk worden aangepakt Om te beginnen in Europa Een opt-in regime is te prefereren
Laat ik het heel simpel houden: het is goed voor de mensheid - het woord 'cruciaal' even vermijdend - als er een opt-in regime komt voor opslag van data: vanaf elk nummerbord van een internetverbinding (IP-nummer) moet personen en organisaties zelf kunnen bepalen of Google en andere diensten hun data die ze afvangen met communicatie via hun diensten mogen opslaan. Google kan nog lang 'do no evil' roepen maar meer en meer is speelbal van krachten die de goedwillende oprichter Sergey Brin en larry page niet meer kunnen beheersen. Dat begint al met de financiƫle eisen. Er ontstaan een heleboel nieuwe belangen. Lees verder bij de column op Netkwesties en geef hieronder uw mening. (foto van Peter Fleischer, privacychef van Google in Europa)

Dossier

Gepubliceerd

2 feb 2008
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0