Privacy Google hard aanpakken

Google en alle ander bedrijven die van gebruikers data opslaan met IP-nummer of op andere wijze naar persoon traceerbaar moeten wettelijk worden aangepakt Om te beginnen in Europa Een opt-in regime is te prefereren
Laat ik het heel simpel houden: het is goed voor de mensheid - het woord 'cruciaal' even vermijdend - als er een opt-in regime komt voor opslag van data: vanaf elk nummerbord van een internetverbinding (IP-nummer) moet personen en organisaties zelf kunnen bepalen of Google en andere diensten hun data die ze afvangen met communicatie via hun diensten mogen opslaan. Google kan nog lang 'do no evil' roepen maar meer en meer is speelbal van krachten die de goedwillende oprichter Sergey Brin en larry page niet meer kunnen beheersen. Dat begint al met de financiƫle eisen. Er ontstaan een heleboel nieuwe belangen. Lees verder bij de column op Netkwesties en geef hieronder uw mening. (foto van Peter Fleischer, privacychef van Google in Europa)

Gepubliceerd

2 feb 2008

Netkwesties forum

Netkwesties en de bezoekers stellen je mening op prijs. Deze wordt hier direct gepubliceerd.
Blanka
29 mrt 2008
Misschien een idee om een internetprovider te beginnen/ een bestaande te transformeren die gebruikers iedere dag een nieuwe willekeurig IP nummer geeft. Scheelt een hoop geTOR en geScroogle. En met de wet op vastleggen van internetverkeer door providers, kan bij echt misbruik de politie altijd van gebruiker X IP nummer Y van dag Z achterhalen.
Peter Olsthoorn
12 feb 2008
Wat er staat: Google mag data blijven verzamelen zonder IP-nummer, wat voldoende is om reclame in het algemeen te optimaliseren. Wil ze dat persoonsgericht doen met dataopslag op IP-nummer, dan moet ze daar eerst toestemming voor vragen.
Johan Heriks
11 feb 2008
tja, google mag niet maar xs4all moet wel. Het is vreemd dat het ene commerciele bedrijf verplicht wordt alles te bewaren, omdat 'misdrijven' daarmee opgelost kunnen worden, tewrijl een ander commercieel bedrijf dit niet zou mogen, terwijl het hier slechts om service verbetering (lees gerichtere advertenties) gaat. Ik denk dat er besloten moet worden dat OF data in het geheel niet bewaard mag worden door commerciele bedrijven, of dat het wel mag, maar door willekeurig bedrijven aan te wijzen wordt niets opgelost
Tw
11 feb 2008
Dat is niet nodig, google geeft zelf toe dat gegevens van gebruikers opslaan en van mening zijn dat dit geen persoonsgegevens betreffen. In de ogen van google weergeeft het ip-adres namelijk alleen maar de computer en niet de gebruiker. Als je bewijs zoekt moet je het anders ff googlen ;)
ww
3 feb 2008
Ik lees een aantal maal dat google privacy zou schenden en massaal persoonlijke data oplaat. Ik heb echter nog nooit iemand deze beweringen zien staven met harde bewijzen. Het blijft in mijn ogen alleen maar bij beweringen. Ik zou zeggen kom eens met bewijzen mensen.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1