Bedrijf met 75 werknemers blijft in Dronten

KPN koopt Christelijke klasseprovider Solcon

Ook Solcon legt het loodje als zelfstandige provider, maar zal volgens KPN ‘onder haar eigen merknaam zelfstandig in de markt blijven opereren’. Maar dat gaat direct mis.

Het in Dronten gevestigde Solcon werd in 1996 opgericht door CEO Peter van der Vlies. Solcon bedient ongeveer 45.000 particuliere klanten met internet, vaste en mobiele telefonie en TV-diensten. Daarnaast is het bedrijf ook actief in de zakelijke markt met hosting, internet en datacenter services.

Het bedrijf heeft ongeveer 75 medewerkers en zal de komende jaren onder haar eigen merknaam vanuit Drongen in de markt blijven opereren. Solcon is oorspronkelijk bekend vanwege het aanbod van ‘filternet’, internet voor Christelijke gebruikers die geen seks in huis willen. Dat biedt Solcon nog steeds aan, met de leus ‘Niet ieder oog hoeft alles te zien, toch?’

Maar niet enkel met gefilterd internet, maar ook met veiligheid (mailfilters), service aan klanten en glasvezel liep Solcon 21 jaar lang voorop. Al jaren eindigt Solcon hoog in de lijstjes van beste providers, en haalde ook de hoogste plaatsen.

Zoveelste prooi KPN

Solcon is de zoveelste tussenpersoon in de markt van internetdiensten die het zelfstandig niet meer redt en het hoofd in de schoot werpt van de infrastructuuraanbieder. Ondermeer Xs4all, Demon, Cistron, HCCnet, Tiscali (World Online), Freeler, Speedlinq, Wanadoo gingen Solcon voor.

Daar providers erg afhankelijk zijn van KPN voor infrastructuur en moeten opboksen tegen het grote marketingapparaat, is zelfstandigheid voor deze partijen geen optie. Immers, ze kunnen ook niet terecht op de tv-kabel met hun diensten.

Bij vrijwel al deze overnames werd de zelfstandigheid van de bedrijven gegarandeerd, maar moest die er uiteindelijk aan geloven. Xs4all is nog voor een (klein) deel zelfstandig na ontslagrondes.

Ook de zelfstandigheid van Solcon blijkt direct een probleem. Bellen naar Solcon om te spreken met directeur en oprichter Peter van der Vlies  - die nu casht na 21 jaar hard werken - levert na lang dralen en vragen binnen Solcon de mededeling op dat we ons moeten vervoegen bij KPN Mediavoorlichting.

Gepubliceerd

29 jun 2017

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1