Hendrik Rood

Hendrik Rood

Hendrik Rood, al sinds 1995 verbonden aan Stratix Consulting, is onbetwist ’s lands meestal deskundige telecomadviseur. Zijn invloed reikt tot diep in Brussel, Washington en diverse regeringshoofdsteden waar nieuw telecombeleid werd geformuleerd.

Ook in internet en op de zakelijke markt weet Hendrik als geen ander hoe de paarden lopen, of zouden moeten lopen, gezien de optimale combinatie van kennis over technologie en bestuur. Zijn eerdere columns voor Netkwesties en voor Planet Multimedia zijn de meeste deskundige die over telecommunicatie in Nederland gepubliceerd zijn.

Hij was ook acht jaar onderzoeker aan de TU Delft en in zijn jonge jaren werkzaam voor wat nu KPN heet. Hendrik studeerde ook af aan de TU Delft.

Op LinkedIn
 

Artikelen van Hendrik Rood

Geen gewenst effect blokkade The Pirate Bay

Drang tot filteren internet brengt grote risico's mee

01 sep 2013 De een wil een pornofilter, de tweede een muziekfilter, de derde een gokfilter. Zonder oog te hebben voor de ontwrichtende invloeden op het internet.

(On)bekend maakt social media (on)bemind*

25 sep 2011 De conclusie dat veelvuldig internetten vermindering van productiviteit, denken, creativiteit, reflectie, zelfbezinning, persoonlijke kennisopbouw en culturele rijkdom zou veroorzaken is ingegeven door een van de meest basale menselijke emoties: angst.

Beperkt onderzoek naar effect internet op de economie

10 mei 2011 Wat zijn de aard en omvang van de economische activiteiten op internet in Nederland? Die relevante vraag stelde Google aan de Boston Consulting Group. Het antwoord stelt wat teleur.

BBned eindelijk verkocht, aan Tele2

18 jul 2010 Telecom Italia is eindelijk verlost van haar frisse speler op de Nederlandse telecommarkt. Tele2 is een geschikte nieuwe eigenaar, vinden onze experts Hendrik Rood, Jaap van Till en Guido van Nispen. Met een portret over, en interview met BBned.

NRC steunt eenzijdige belangenbehartiging Stichting Digiradio

20 jun 2007 Het kon niet uitblijven. In de herfst van dit jaar wil de overheid (T)DAB-frequenties gaan veilen. En net als enkele jaren terug bij de radiofrequentieveilingen beginnen ook nu de lobbymachines op volle toeren te draaien.

Het misverstand rond digitale tv

14 okt 2005 Het blijft intrigerend om te zien hoe experts systematisch dezelfde fout maken wanneer nieuwe IT-ontwikkelingen een tak van sport met een lange traditie aantasten. Nu digitale tv commercieel op stoom komt, herhaalt het oude patroon zich: experts zijn veel te sterk betrokken bij de oude vormen en gedachten, en slaan daardoor de plank vaak mis.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0