Artikelen in dossier Douglas Rushkoff

Hoe AI ons leert onderscheid te maken tussen mensen, kunst en industrie

Kunstmatige creativiteit

26 mei 2024 Hoe we een bewuste, menselijke keuze maken of, en zo ja, hoe we AI gebruiken vereist het losmaken van het tempo van de digitale industrialisering. Haastige spoed is geen goede metgezel van diep nadenken.

In digitaal tijdperk zijn we geobsedeerd door onderscheid en identiteit

09 jan 2016 Waar Ronald Reagan nog Michael Gorbatsjov opriep de Muur neer te halen roept Donald Trump op om een muur op te trekken tussen de VS en Mexico. Andere tijden in politiek en media.

Het herprogrammeren van de Economie voor Mensen

04 jan 2016 Digitale - en roboticatechnologie bezorgen zowel hogere productiviteit als welkome bevrijding van talloze repeterende taken. Helaas, zoals onze economie momenteel is ingericht bieden deze schijnbare wonderen ook grote euvels. Hoe kunnen we de marktprijzen handhaven in een wereld met een overschot aan productiviteit? En, kernachtiger nog, hoe kunnen we mensen van werk blijven voorzien als robots veel banen overnemen?
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0