Mark Deuze

Mark Deuze is hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam, met gastaanstellingen aan de University of Technology Sydney en Edith Cowan University (Australië), Northumbria University en Newcastle University (Engeland) en tot de aanval op Oekraïne aan de Lomonosov Moscow State University in Rusland.

Zijn onderzoek en onderwijs gaan over de innige verstrengeling tussen mensen en media en over de manier waarop de media als industrie functioneren. Zijn meest recente boeken zijn Beyond Journalism (met co-auteur Tamara Witschge, Polity Press, 2020), Life in Media (uitgever The MIT Press, 2023), en Happiness in Journalism (geredigeerd samen met Valerie Belair-Gagnon, Avery Holton en Claudia Mellado, Routledge, 2024).

Mark is ook zanger/bassist van de rockgroep Skinflower.

Foto: (Truus van Gog)

Artikelen van Mark Deuze

Gemankeerde coronaverslaggeving in Nederlandse media?

De coronakloof tussen De Hond en Zwagerman versus Volkskrant en NPO

11 feb 2024 RIVM, OMT en regering zijn te slaafs gevolgd door de journalistiek, concluderen het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), een aantal wetenschappers, artsen, Maurice de Hond en Marianne Zwagerman en hun publiek. Een uitgebreide opsomming en analyse van de kritiek op, en response van journalisten.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0